La selecció fa història en una competició oficial

La selecció factura la màxima puntuació en una competició oficial, set punts, i fa un pas incontestable en creixement

Acabat el partit es va desfermar l'eufòria al vestidor del Rheinpark Stadion de Vaduz.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els gols de Berto Rosas i Cervós que van donar la victòria a Vaduz contra Liechtenstein (0-2) van permetre a la selecció absoluta sumar el segon triomf aquesta Nations League i guanyar el setè partit oficial de la història, segon fora de casa. Un resultat que ha permès, a més, al grup de Koldo Álvarez de Eulate batre la xifra de puntuació en una competició o en una fase final, ja que els actuals set punts acumulats a la Lliga de les Nacions deixen enrere els sis sumats –dos triomfs amb San Marino– a la fase de classificació per al Mundial de Qatar.

Tot i aquest registre, el seleccionador no va fer volar coloms i només es va remetre a sostenir que el partit contra Liechtenstein “no va anar del tot com volíem ni vam tenir la pilota tant com preteníem. Quan la possessió no era nostra vam saber patir, ajuntar-nos i corregir a la segona part el que no estàvem fent bé a la primera”. Koldo, però, va afegir que “al tram final vam estar millor i, evidentment, vam acabar molt contents per la victòria”, i que “fer gols sempre és bo i sempre ajuda, però Liechtenstein ens va saber pressionar millor que al partit d’anada i a nosaltres ens va costar més superar aquesta pressió”. El tècnic tricolor va valorar que “el fet de no concedir gaires opcions al rival ens va generar una seguretat en nosaltres mateixos que ens va permetre acabar el partit amb confiança”. En definitiva, Koldo va insistir que “vam saber defensar millor a la represa que a la primera part i això ens va permetre, fins i tot, tenir més arribada i més ocasions al tram final del partit”.

Per part seva, el davanter Berto Rosas es va estrenar com a golejador amb la selecció després de vuit internacionalitats i va ser l’encarregat d’obrir el marcador al Rheinpark Stadion de Vaduz. El davanter de l’Utebo va reconèixer que fer el gol va ser “una experiència brutal”, i va explicar que “vaig rematar de cap, em vaig girar i quan vaig veure la pilota a dins vaig sentir quelcom que no es pot explicar”. Rosas va recordar que “ja m’havien anul·lat dos gols a l’Estadi Nacional també contra Liechtenstein i crec que ja tocava marcar”. Assolir el rècord de puntuació, va remarcar, “és un gran premi i per a aquest grup aconseguir un altre triomf oficial, una altra victòria fora de casa, és per estar ben orgullosos”. A més, “guanyar a fora amb dos gols d’avantatge demostra que les coses s’estan fent molt bé. Podem estar tranquils perquè la feina és boníssima”, va afegir el davanter.

El partit davant Letònia de diumenge ja estava al cap de tot el vestidor poc després de finalitzar el compromís davant Liechtenstein. “Ara toca pensar en diumenge i acabar de la millor manera aquesta Nations League. Contra Letònia, més i millor”, va cloure Rosas.

D’altra banda, el segon golejador, Joan Cervós, va parlar de “final feliç” i es va mostrar “molt content pel gol, que ens va servir per tancar el partit, per tenir més tranquil·litat i per sumar la victòria”. El futbolista de l’FK Rudar-Prijedor de Bòsnia i Hercegovina va sentenciar, al voltant del rècord de puntuació, que “el més important és que ho hem aconseguit tots. Aquesta fita és el resultat de molts anys de feina col·lectiva i és increïble. Estem molt contents”.

La millor mostra per valorar el creixement de la selecció és comparar els seus números a les dues darreres competicions oficials. A l’esmentat Premundial de Qatar, Andorra va sumar sis punts, un registre que ja ha quedat superat per uns set punts –a falta encara d’un partit per acabar la Nations– que haurien estat gairebé una quimera no fa gaires anys. A més, en l’anterior edició de la Nations League la selecció andorrana només va sumar dos punts. En un grup on va estar enquadrada amb les illes Fèroe, Letònia i Malta, Andorra només va poder gratar dos empats, un a Riga sense gols contra Letònia i un a l’Estadi Nacional, també immaculat davant Malta. Tota la resta van ser derrotes. Només en partits oficials, la selecció ha sumat en un any més victòries –quatre– que les tres assolides en 13 anys.

SENSE BAIXES PER SANCIÓ AL PARTIT CONTRA LETÒNIA

A banda de la victòria, l’altre aspecte positiu que la selecció va recollir de Vaduz va ser sortir indemne en el tema d’acumulació de targetes. L’equip de Koldo Álvarez de Eulate es va presentar contra Liechtenstein amb quatre futbolistes apercebuts de sanció; Víctor Bernat, Cucu, Txus Rubio i Jordi Rubio. Cap no va veure la groga a l’enfrontament i els amonestats van ser Cervós, Vales i Àlex Martínez. Tots set podran jugar diumenge contra Letònia.

tracking