ESPORTS

Les beques ara pugen en quantitat i beneficiaris

El total passa a 296.000 euros, 5.000 més, i es passa de 49 a 68 esportistes

La ministra Riva a la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 17è cicle del Programa ARA (Alt Rendiment d'Andorra) passarà de 291.456 euros a 296.981 euros per la temporada actual. A més, el nombre d'esportistes beneficiaris passa de 49 a 68 gràcies a la implantació de la beca serveis, que farà que 38 integrants del programa de tecnificació deixin de rebre una quantitat econòmica (habitualment era molt petita i insuficient) per passar a gaudir de tots els nous serveis inclosos al Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino com són la medicina esportiva, readaptació esportiva, psicologia, nutrició i serveis d'àpats.

Una altra de les novetats és que s'ha doblat el nombre de becats del programa elit. A l'anterior cicle va haver-hi només tres (IrineuEsteve, Joan Verdú i MònicaDoria) per la retirada deMimiGutiérrez i Lluís Marín, i enguany s'afegeixen tres esportistes més:NahuelCarabaña,CandeMoreno i Roger Puig.

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat també avui 120.000 euros en ajudes puntuals a diverses federacions. Es tracta d'ajuts no previstos a les subvencions del 2022, i són imports puntuals perquè hi havia hagut errades en primera convocatòria, perquè no s'havia sol·licitat cap import, o per alguns programes específics.

tracking