L'Andorra aposta per tornar a jugar a Encamp

El comú adjudica de manera provisional la construcció de l’estadi de Prada de Moles a l’equip tricolor

Render de l'exterior del futur estadi a Prada de Moles.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estadi de Prada de Moles que permetrà que l’FC Andorra torni a jugar a Encamp és més a prop de ser una realitat. I és que el comú marxa de vacances amb la feina feta després d’haver adjudicat provisionalment el terreny perquè el club de futbol hi construeixi un estadi professional. Es tracta del penúltim pas per engegar definitivament el projecte. Abans, però, perquè l’adjudicació passi a definitiva, l’equip té sis mesos per presentar tota la documentació necessària, entre la qual destaca el pla constructiu. Així doncs, si tot va segons el previst, l’estadi de Prada de Moles serà una realitat de cara a la temporada 2024-2025, segons va avançar ahir la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i la concessió durarà, com a mínim, 35 anys. El projecte, que preveu un estadi amb capacitat per a 6.000 espectadors –ampliable a 10 mil– i la construcció d’un camp d’entrenament –que substituirà l’actual–, tindrà un cost de 26 milions d’euros. D’aquests, l’equip tricolor assumirà el gruix més gran de la inversió, 20 milions d’euros, mentre que la corporació en pagarà 6. Sobre la via de finançament, el comú va detallar ahir que demanarà un préstec. Ara bé, la cònsol va destacar que l’administració parroquial es cobreix les esquenes amb una clàusula que els serveix de garantia: si el club de futbol no compleix el seu compromís i abandona el projecte abans que hagin passat 15 anys, haurà de fer-se càrrec de la part del deute del comú que encara no s’hagi pagat. A més, les infraestructures seran propietat d’Encamp. Si bé és cert que es tracta d’una inversió elevada, el comú està segur que el futur equipament reactivarà l’economia de la parròquia alhora que la projectarà en l’àmbit internacional. De fet, el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, va assegurar que “la inversió comunal per construir i mantenir aquestes noves instal·lacions és totalment assumible, i a més a més, el retorn per a tota la parròquia, tant per als clubs esportius com per als establiments comercials i hotelers, i en definitiva per a la gent d’Encamp, serà altíssima”, mentre que la cònsol va sostenir que el projecte “canviarà Encamp”.

De fet, la proposta de l’FC Andorra calcula que la infraestructura tindrà un impacte indirecte per a la parròquia d’un milió d’euros l’any –si el club continua a segona divisió– i d’1,7 milions si puja a primera.

Pel que fa al finançament del cànon, que ascendeix a 14 milions d’euros al llarg de la concessió, l’equip el pagarà a través de drets d'ús de l'estadi per part del comú o patrocinis, entre d’altres. A més, la proposta preveu un acord d’esponsorització. El comú pagarà un milió d’euros anuals durant quatre anys perquè el logotip de la parròquia aparegui a la samarreta del primer equip, entre altres elements publicitaris.

El pla de l’FC Andorra preveu alçar les infraestructures per fases. La prioritat, abans de l’estadi, és la construcció d’un camp d’entrenament que serveixi d’espai per a la pràctica esportiva de les entitats de la parròquia. A més, el plec preveu la possibilitat d’ampliar la concessió durant 25 anys més si hi ha una “inversió important”. Així, inclou un possible annex a l’estadi, que serviria per acollir altres activitats com ara esdeveniments esportius o convencions de youtubers.

MORABANC I FC ANDORRA AMPLIEN EL SEU COMPROMÍS

MoraBanc i FC Andorra van anunciar ahir l’acord de renovació per a tres temporades de la relació de patrocini entre ambdues entitats. Un acord que manté a l’entitat bancària com a partner principal del club tricolor en la nova aventura al futbol professional, a la Segona Divisió A. Una vinculació que va començar el 2019 amb l’entrada de Kosmos, de Gerard Piqué i Clayton al capital de l’FC Andorra. Lluís Alsina, conseller director general de MoraBanc va destacar que “és un projecte de país, un projecte que es viu amb molta passió i emoció i volem ajudar l’equip”. Ferran Vilaseca, president del club, va subratllar que “l’actual projecte de l’FC Andorra no s’entendria sense el suport de MoraBanc”.

Render de l'interior del futur estadi a Prada de Moles.

tracking