Les obres al nacional poden dificultar l'estada de França

La selecció femenina de França té previst treballar al país en dos camps, el Comunal i un Estadi Nacional en obres

Les màquines van entrar a l'Estadi Nacional fa 12 dies per adequar la instal·lació.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció femenina de rugbi de 15 de França aterrarà a Andorra el mes vinent per dura terme una estada, del 14 al 24 d’agost, per preparar el Mundial de Nova Zelanda. La delegació francesa portarà més de 50 persones al país, entre jugadores, cos tècnic i altres membres de l’staff i una de les condicions era poder entrenar en dos camps diferents per fer treball diferencial. Els dos camps són el Comunal Joan Samarra i l’Estadi Nacional, una demanda que genera un problema evident que ja sembla la cançó de l’enfadós: les obres al recinte de la Baixada del Molí. Les màquines van entrar al Nacional el 15 de juliol per adequar-lo a les exigències de LaLiga per l’ascens de l’FC Andorra a Segona Divisió A i sembla complicat que pugui estar apte per a l’ús per l’arribada de la selecció francesa el 14 d’agost.

El vicepresident de la FAR –Federació Andorrana de Rugbi– Albert Calvó va comentar que “nosaltres hem vehiculat les peticions de la federació francesa amb Govern, hem fet d’enllaç, i una de les demandes que van fer era la de fer servir dos camps en la seva estada a Andorra”. El dirigent va exposar que “les darreres converses que vam mantenir amb Govern i l’FC Andorra deixava clar que hi havia el compromís de deixar l’espai el dia 14 per a la selecció francesa”. El terreny de joc del Nacional està aixecat, cobert de la sorra que ha de suportar la nova gespa i amb els nous tubs de calefacció, però encara no s’ha instal·lat la nova superfície híbrida. Calvó va insistir que “el compromís que tenim és que, almenys, la gespa estarà practicable per l’arribada de les bleues. La resta d’obres no ens han d’influir, només necessitem la gespa”. El vicepresident de la FAR va explicar que “la selecció francesa és d’elit i necessiten unes infraestructures concretes i uns requisits, com ara gimnàs [Serradells] o piscina, i són temes que hem anat solucionant des del febrer”. Calvó va subratllar que “el compromís institucional per tal que l’equip francès pugui fer servir el Nacional el dia 14 l’ha agafat el Govern, que és el propietari de l’estadi, i van ser ells quin van donar el vistiplau a la cessió del camp”.

La selecció francesa femenina farà una altra estada, en aquest cas a Niça, entre el 30 d’agost i l’11 de setembre, abans de marxar cap a Nova Zelanda el 22 de setembre per participar al Campionat del Món.

tracking