Guille Colom penja a Andorra el bronze

El capità va tornar a ser el far de la selecció tricolor i va signar 31 punts, set rebots i tres assistències

Els jugadors de la selecció andorrana celebren al vestidor la medalla de bronze.C.V.

L’aportació de Guille Colom va tornar a resultar cabdal per a la selecció andorrana. El full de serveis del capità tricolor en el partit davant Azerbaidjan pel tercer i quart llocs -31 punts, set rebots i tres assistències- va penjar la medalla de bronze als seus companys (75-84). Després del subcampionat de la passada edició, a Dublín, i de ser reconegut com a MVP del torneig, Colom va voler tornar a demostrar que es mou com un peix a l’aigua en aquesta competició. Del seu lideratge, de la gestió del joc i de la seva anotació van néixer una bona part de les opcions d’Andorra per aconseguir guanyar el partit.

El primer parcial va ser molt igualat, amb un 11-16 de sortida i amb Andorra intentant dominar la situació i els homes clau d’Azerbaidjan, com Hamzayev i Haciyeva. A la primera aturada es va arribar amb 20-24 favorable a Andorra, que va saber mantenir el coixí, no sense problemes, a l’hora de buscar el descans (36-44). En la tornada de vestidors Azerbaidjan seguia treballant per no deixar anar-se’n els tricolors i amb un parcial de 8-2 van estrè-nyer el marcador amb un 46-52 que no va fer estremir-se els nois de Cristian Vegas. Andorra va arribar al quart definitiu amb la tranquil·litat de saber que si es mantenia el to, la medalla seria al sac. A falta d’1’18” i amb 69-84 va ser l’únic moment en què la selecció es va mig relaxar i va permetre Azerbaidjan un parcial final de 6-0 per poder maquillar el resultat final.

Amb l’aconseguida ahir, la selecció absoluta d’Andorra ja s’ha penjat 10 medalles en uns Europeus dels Petits Estats, amb cinc ors (1998, 2000, 2004, 2012 i 2014), dues plates (2016, 2020 i 2021) i dues medalles de bronze (2006 i 2022).

LA SELECCIÓ FEMENINA TANCA AMB DERROTA L'EUROPEU

La selecció femenina va perdre el quart i últim partit del Campionat d’Europa de Petits Països que s’ha disputat a l’Eleftheria Sports Arena de Nicòsia (Xipre). Les noies de Jaume Tomàs van cedir per 51-86 contra les amfitriones i les campiones del torneig, Xipre, en un partit on no es pot retreure gairebé res a les andorranes. Clàudia Brunet va ser la jugadora més destacada, amb 14 punts, dos rebots i sis assistències, mentre que Clàudia Guri també va aportar 14 punts, per 12 de Cristina Andrés. Tot i les quatre derrotes encaixades, Andor-ra ha sabut competir sempre i mai no ha abaixat els braços malgrat ser inferiors a totes les rivals.