El Govern està obert a ajudar l'FC Andorra a partir del 2023

El cap de Govern descarta que l’executiu faci una aportació a l’entitat tricolor enguany ja que el “pressupost està tancat”

Xavier Espot i Gerard Piqué saludant-se a l'Estadi Nacional el dia de l'ascens de l'FC Andorra.ALBERT MARTÍN / MARTÍN IMATGE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, va descartar que el Govern realitzi una aportació a l’FC Andorra enguany, tal com va demanar Piqué a l’executiu, perquè “el pressupost del 2022 ja està tancat”. El líder de l’executiu, però, sí que va deixar la porta completament oberta que l’entitat tricolor pugui rebre una ajuda de cara a l’exercici del 2023, tot i que sense concretar si serien els dos milions que el Diari va explicar ahir que el futbolista de l’FC Barcelona havia demanat per tal d’ajudar a fer una plantilla competitiva per a l’estrena de l’equip al futbol professional espa­nyol o si seria alguna altra quantitat. I és que pel fet que el club assumeixi les reformes que s’haurien de realitzar a l’Estadi Nacional per poder jugar els partits de Segona Divisió, la quantitat econòmica que es podria destinar a la confecció de la plantilla seria més baixa.

En una entrevista al programa Parlem-ne, de Diari TV, la televisió del Diari, el líder governamental va manifestar que “el posicionament del Govern és que si les federacions i clubs històrics tenen necessitats econòmiques justificades, nosaltres estem disposats a ajudar-los des de la perspectiva econòmica”, i va afegir a posteriori que “si fan també una feina de patrocini que té una quantia econòmica concreta, això ja no depèn del ministeri d’Esports, sinó del de Turisme, però estem disposats a aportar el patrocini que correspongui com hem fet, per exemple, amb el MoraBanc Andorra”.

Qüestionat sobre si la quantitat podria ser de dos milions, tal com Piqué va demanar al ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, en la reunió de la setmana passada avançada pel Diari, Xavier Espot va asse­nyalar que “no es tracta d’imposar o de sol·licitar xifres concretes, sinó de valorar i quantificar quines són les necessitats i quin és el retorn en termes de valor afegit des de la perspectiva del patrocini”, i va agregar que “estic segur que ens posarem d’acord sobre la necessitat de proporcionar algun tipus d’ajuda al Futbol Club Andorra”. Per últim, el cap de Govern va dir que “aquest any no hi haurà cap aportació perquè els pressupostos estan tancats i s’estan executant en funció d’allò que es va demanar”, i va manifestar a continuació que “de cara al proper any es tracta de parlar-ho, discutir-ho i debatre-ho, i si està justificat no tenim cap inconvenient”. Per últim, Espot va cloure que “no sé si seran dos milions, potser serà menys, o potser sí que ho seran, però això ho hauran de decidir els tècnics”.

EL VPC ACCEDEIX AL TRASLLAT A PRADA DE MOLES PER A DOS ANYS

El VPC Andorra va anunciar que accepta el trasllat a Encamp, a Prada de Moles, durant els dos propers anys i, per tant, renuncia a l’ús de l’Estadi Nacional. Tal com va explicar el Diari, el club que presideix Gerard Giménez ja mantenia converses amb el comú d’Encamp per mirar de trobar una solució en cas d’haver d’abandonar l’Estadi Nacional. En un comunicat signat conjuntament per Rugbi Andorra, és a dir, el club i la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), s’assenyalava que “el VPC està disposat a desplaçar-se dues temporades a les instal·lacions de Prada de Moles que el comú d’Encamp ens facilita”. El comunicat, a més, precisa que la FAR, acollint-se al conveni que hi ha signat amb Govern d’ús de l’estadi, té la intenció de “poder continuar desenvolupant el rugbi nacional i els seus partits internacionals, en totes les seves categories, a l’Estadi Nacional, adaptant-se a les noves condicions”. Els presidents de les dues entitats, Jean-Marc Flaux i Gerard Giménez, van afirmar que per acceptar els canvis, a banda del conveni vigent, han tingut en compte “l’èxit merescut de l’FC Andorra i pel bé de l’esport i per ajudar en el seu desenvolupament”. Les parts, a més, van afegir que aquests acords de trasllat s’han de consolidar entre el VPC, la FAR i el Govern i, d’una altra banda, amb el comú d’Encamp, “i necessitarem també la col·laboració del comú d’Andorra la Vella, que en tot moment ha demostrat la seva voluntat d’acollir el rugbi i ajudar al desenvolupament d’aquest esport”.

tracking