CURSA D'OBSTACLES

Albert Soley regna a l'Spartan

Encamp viu la primera jornada de l’Spartan Race amb un gran ambient a la parròquia

Albert Soley regna a l'SpartanANTONIO JAÉN / COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Spartan Race Andorra va encetar ahir la seva setena edició amb la disputa de les primeres curses. Per tercer any consecutiu, la sortida i l’arribada de les proves va fer-se al centre d’Encamp i no a altres indrets com Grau Roig, on es van fer les primeres edicions, i el trasllat al centre va dotar la parròquia d’un gran ambient, i també d’una dinamització per als comerços i els establiments hotelers de la vila, que aquest cap de setmana tenen una ocupació del cent per cent. En aquest sentit, la cònsol Major d’Encamp, Laura Mas, va manifestar que “l’esdeveniment és un fet molt positiu per a tota la parròquia i per l’aposta esportiva que està fent el comú”.

A nivell esportiu, el nom propi de la primera jornada va ser el d’Albert Soley, que va aconseguir el triomf a la cursa reina d’ahir, la Beast, amb una distància de 21 quilòmetres, en què els corredors van haver de superar un total de 30 obstacles. El català, vencedor a les cinc últimes edicions de l’Spartan Race Andorra, no va deixar escapar la sisena victòria consecutiva, tot i que ahir va haver de patir més de l’esperat per fer-se amb el triomf. De fet, l’inici de Soley no va ser del tot bo, però un dels seus rivals es va perdre, i va poder aprofitar-ho per remuntar i acabar pujant al graó més alt del podi a Encamp. El català va completar la cursa en 2 h 25’10”, i va poder superar en tot just tres minuts el francès Thibault Jean, mentre que el podi va completar-lo el també gal Gregory Basilico a set minuts de Soley.

Pel que fa a la cursa Beast femenina, Jessica Velasco va ser la clara dominadora i no va donar opcions a les seves rivals. L’espanyola va completar els 21 quilòmetres de la cursa en un total de 3 h 10’41”, superant en gairebé mitja hora Petra Arvela, i en mitja hora Raquel Bosch.

Més enllà de la cursa Beast, ahir va disputar-se també la prova Ultra, la més dura de l’Spartan Race Andorra, que constava de 50 quilòmetres i 60 obstacles i que va coronar Samuel Castela i Estela São Martinho. A la cursa masculina, Castela va endur-se la victòria amb un temps de 6 h 20’20”, superant en prop de deu minuts Jonathan García, i en gairebé 20 Israel Ferrero. A la carrera femenina, São Martinho no va tenir cap tipus de rival i va guanyar amb 8 h 43’41”, amb gairebé una hora de marge respecte a Julia Heinrich i 1 h 15’ respecte a Inna Kovalenko.

Per últim, durant la jornada d’ahir es va disputar també la prova esprint amb els diferents grups d’edat (hi va haver diverses categories entre els 15 anys i els majors de 60), en una prova amb cinc quilòmetres i 20 obstacles. Víctor García, Jesús Évora, Eduardo Hernández o Marc Reyes van ser alguns dels vencedors dels grups d’edat d’homes, i Andrea Trapé, Carla Pérez, Justine Schmitt o Ulrika Gustafsson van guanyar alguna de les categories femenines.

Obstacles per als més joves

Un cop acabades les grans curses, durant la tarda va ser el torn dels més petits amb la celebració de l’Spartan Kids a l’aparcament de Sant Miquel d’Encamp, una cursa reservada als joves d’entre 4 i 15 anys, amb distàncies de 0,8, 1,6 i 3,2 quilòmetres. La cursa per als més petits era una de les principals novetats de l’edició d’enguany, ja que a les últimes edicions no es va poder fer. Posteriorment a la prova infantil es va realitzar l’entrega de medalles tant de les competicions Beast com Ultra, a més de l’esprint i la prova per als nens amb un gran ambient a l’aparcament encampadà de Sant Miquel.

Última jornada de curses

La setena edició de l’Spartan Race Andorra viurà avui la seva segona i última jornada de competició amb les últimes carreres del programa. A partir de les 9.00 hores serà el torn de la cursa Super de 10 quilòmetres i 25 obstacles, tant entre els competidors elit com en els grups d’edat i els open. Posteriorment, a partir de les 13.30 hores serà el torn de la segona part de la competició d’esprint. Més tard es clourà la prova amb l’entrega de premis per posar el punt final a l’Spartan Race Andorra.

Albert Soley, al centre, celebra la seva victòria a la cursa Beast per davant de Thibault Jean i de Gregory Basilico.

tracking