Motociclisme

Fabio Quartararo s'imposa amb molta autoritat a Montmeló

Una distracció d’Aleix Espargaró a la darrera volta el deixa sense un podi que tocava

El resident Fabio Quartararo va aconseguir la victòria i el liderat del Mundial, ahir.MOTOGP

El Gran Premi de Catalunya serà recordat pel triomf del resident Fabio Quartararo però, sobretot, per la greu errada que li va costar el podi a un altre resident, Aleix Espargaró. El pilot d’Aprilia va cometre una distraccií imperdonable i va pensar que la cursa havia acabat quan faltava encara una volta. Espargaró, que anava segon, va començar a frenar i a celebrar el podi i l’errada el va portar a entrar, desolat, en el cinquè lloc. Però també va ser el dia de Quartararo, que va dominar la prova a Montmeló de principi a fi, digne d’un líder del campionat, i va aconseguir la victòria al GP de Catalunya amb més de sis segons d’avantatge sobre el segon, el també resident Jorge Martín. El francès va triomfar amb autoritat en una prova marcada, a banda de l’errada d’Espargaró, per les caigudes. Johann Zarco va ser tercer i va completar el podi, mentre que el quart lloc va ser per a un altre resident, Joan Mir. Pel que fa a la general, Quartararo lidera la classificació amb 147 punts, segon és Aleix Espargaró amb 125 i tercer, l’italià Enea Bastianini amb 94 punts. La propera cita del Mundial de MotoGP serà al circuit de Sachsenring, al Gran Premi d’Alemanya, que es disputarà el proper diumenge 19 de juny.