curses de muntanya

Cheruiyot i Avilés guanyen la marató de la Travessa d'Encamp

Bernard Cheruiyot va guanyar la marató.

La 39a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp va viure ahir la seva primera jornada amb la disputa de les curses llargues, l’ultra de 74 quilòmetres, i la marató de 42. A la marató, les victòries van ser per a Bernard Cheruiyot i Sheila Avilés. A la cursa masculina, el kenià va completar els 42 quilòmetres en 4 h 33’54”, superant en 17 minuts Martí Lázaro, i en 32 Pau Capell. Pel que fa a la carrera fememina, Sheila Avilés va ser la més ràpida amb un registre de 5 h 23’43”, amb mitja hora de marge respecte a la keniana Euliter Jepchirchir Tanui, i Montserrat Martínez, a 39 minuts.

L’ultra era la principal novetat de la cursa enguany, ja que era el primer cop que es feia i va tenir les victòries de Pepelu Ballester i Emili Rafecas, i Marisa Villagrasa. Pel que fa a la cursa masculina, Ballester i Rafecas van entrar junts a la línia d’arribada amb un temps de 10 h 21’49” i es van imposar a Jordi Tissier, que va tancar el podi en tercer lloc, amb 12 minuts de marge. A la carrera femenina, Villagrasa va fer un registre de 12 h 55’35” i, al tancament d’aquesta edició, era l’única dona que havia creuat la línia de meta a la prova ultra.

La 39a OTSO Travessa d’Encamp es completa avui amb les curses de 7, 12 i 21 quilòmetres.