esquí

Andorra tindrà representació al consell de la FIS

El vicepresident de la FAE, Patrick Toussaint, és escollit a l’òrgan màxim entre congressos de la Federació Internacional

Patrick Toussaint, tercer per la dreta a la fila inferior, amb la resta de membres del consell de la FIS.FAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra tindrà representació per primera vegada a la història dintre del consell de la FIS, el màxim òrgan de la Federació Internacional d’Esquí entre congressos, després que la candidatura del vicepresident de la FAE, Patrick Toussaint, per convertir-se en membre tirés ahir endavant a l’assemblea general celebrada a Milà. El reglament de la FIS va canviar de cara a aquesta elecció i un dels membres del consell havia de ser elegit d’entre les nacions amb dret a un sol vot a l’assemblea, entre les que s’hi inclou Andorra, i Toussaint va ser escollit per davant del portuguès Pedro Farromba per 83 sufragis a 74 davant del lusità, i ocuparà els dos propers anys un dels 21 llocs del consell de la FIS, que formen el president de la FIS, 18 membres escollits per l’assemblea i dos representants dels atletes.

Toussaint, que durant el seu discurs va apel·lar al fet que vol ajudar els països petits i que si se somia fort i es treballa fort es poden aconseguir els objectius, va manifestar un cop escollit que “sempre està bé ser-hi perquè és un reconeixement per al país, un país de neu, i per tot el que s’ha fet durant molts anys i que esperem que culmini amb el Mundial del 2029”, i va agregar que “espero que el fet d’estar dins del consell ens permeti mostrar el nostre punt de vista. Ara som 18 membres, podem exposar la nostra opinió i estar al cas de tot el que es mou a la FIS”. Per últim, l’esquiador olímpic als Jocs d’hivern de Lake Placid 1980 va donar valor a aquesta elecció en assenyalar que “Andorra és un país molt petit que ha entrat dins de la FIS, i països molt grans, com ara Rússia o els Estats Units, no estan dins del consell”.

UNA DERROTA PER TENIR MÉS EXPERIÈNCIA EL 2029

La candidatura Andorra 2027 va realitzar ahir un balanç després de no haver pogut aconseguir ser la seu del Mundial, i els responsables van coincidir que aquesta experiència és el més important de cara al 2029. “L’experiència acumulada no és en va i ens serveix per fer més forta la proposta”, va declarar el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, que va afegir que “comencem un nou camí, ahir estàvem decebuts i avui estem il·lusionats per aconseguir el 2029 el que no hem aconseguit el 2027”. En la mateixa línia, el director general de la candidatura, David Hidalgo, va destacar que “venim d’una derrota, però de les derrotes se n’aprèn. S’aprèn molt dels passos i crec que era necessari cremar etapes”. Pel que fa a la candidatura, Hidalgo va afirmar que “el feedback en l’àmbit tècnic ha estat excel·lent i era un projecte sòlid i solvent, però no era el seu moment”, i va afegir que “la Copa d’Europa és 90 per cent esport i 10 per cent política, la Copa del Món és 50 i 50, i en el cas d’un Mundial és 99 per cent política i 1 per cent la candidatura, però aquest 1 per cent ha de ser un projecte excel·lent i crec que nosaltres el tenim”. De fet, en aquest sentit, Hidalgo va manifestar que “una de les màximes que té la FIS és que a la primera ocasió no es guanya mai”, i va cloure que “el triomf de Crans-Montana, més que un component polític, és de deute històric ja que és la segona vegada que es presenta i és un país amb força i influència”. Pensant en el futur, Hidalgo va explicar que “és d’hora per pensar en variacions, però tècnicament no canviarà gaire”, i va cloure que “van apreciar molt el concepte de l’entreteniment i també el de l’ accessibilitat. Nosaltres seguirem identificant el que ens fa diferents i millors i donant-li més valor”. A més, va destacar que el fet que Patrick Toussaint entri al consell de la FIS serà “un pas endavant importantíssim”. La tria de la seu del 2029 es farà al congrés de la FIS del 2024 amb Narvik i Val Gardena, de moment, com a rivals.

tracking