Compte enrere per les finals de la Copa del Món

La pista Àliga ha acollit la cloenda de les finals de la Copa d'Europa

Compte enrere per les finals de la Copa del MónMarc Basco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí que han acollit durant tota la setmana els sectors de Soldeu i el Tarter, han posat el seu punt i final amb la cerimònia de cloenda celebrada a la pista Àliga, i amb el compte enrere per acollir l'any vinent les finals de la Copa del Món per segona vegada l'any vinent.

L'acte ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el ministre de Turisme, Jordi Torres, i els cònsols Majors de Canillo i la Massana, Francesc Camp i Olga Molné, respectivament, i els esquiadors Joan Verdú i Cande Moreno. També han estat presents responsables dels esquí clubs del país, ja que els joves d'aquestes entitats han tingut un gran protagonisme a la cerimònia, ja que han estat els encarregats de baixar les banderes dels diferents països que han participat aquests dies a les finals de la Copa d'Europa. Tot seguit, s'ha descobert el compte enrere de 358 dies per acollir les finals de la Copa del Món sota el lema "Ara tot comença"

Aline Danioth s'endú l'eslàlom

L’esquiadora suïssa Aline Danioth s’ha imposat a l’eslàlom de les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí que se celebren als sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira. L’helvètica havia estat la més ràpida a la primera mànega, i ha mantingut la primera plaça a la segona en un frec a frec amb l’austríaca Franziska Gritsch, que ha estat segona. El podi l’ha completat la italiana Lara Della Mea. A la general de l’especialitat, el títol també ha estat per Danioth per davant de Gritsch, mentre que la general de la Copa d’Europa femenina, que ja estava decidida, ha estat per Franziska Gritsch per davant de Danioth.

L’única representant de la FAE, Carla Mijares, ha pogut sumar punts després d’acabar en 21a posició. L’esquiadora havia estat 26a a la primera baixada, i el quart millor registre de la segona mànega l’ha fet pujar posicions.

Cancel·lat el descens masculí

Finalment, el descens masculí no s’ha pogut celebrar a causa de les condicions meteorològiques. Tot i que durant la jornada d’ahir sí que es va poder fer l’entrenament, la poca visibilitat degut a la intensa boira, ha impossibilitat la disputa de la cursa. El suís Ralph Weber ha estat el campió d’Europa de descens amb 419 punts, mentre que la general de la Copa d’Europa que combina totes les disciplines ha estat per l’italià Giovanni Franzoni, que ha sumat un total de 709 punts.

Aline Danioth

tracking