Esquí Alpí

Verdú guanya la general de la Copa d'Europa de gegant

L’esquiador andorrà s’ha endut el triomf a Oppdal

Joan Verdú, al lloc més alt del podi de la Copa d'Europa de Glungezer (Àustria) disputada ahir.FEDERACIO ANDORRANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú s’ha proclamat matemàticament campió de la general de la Copa d’Europa de gegant després de guanyar avui la cursa del circuit continental celebrada a Oppdal (Noruega). L’esquiador confirma així el seu bon moment de forma segellant el títol a falta de dues curses (una demà mateix a Noruega, i la corresponent a les finals que es farà a Soldeu-el Tarter), i aconseguint el quart triomf consecutiu en el circuit en la modalitat de gegant.

Per sentenciar avui la general Verdú necessitava guanyar i que el seu principal rival, el gal Loevan Parand, fos 14è o pitjor. L’esquiador francès, però, que sortia amb el dorsal 1 a la primera mànega, ha fet un error a les últimes portes que l’han impossibilitat qualsevol opció de puntuar. A falta de dues curses, Verdú suma 424 punts a la general, pels 206 de Pavard, fet que assegura el títol a l’esquiador ja que només queden per adjudicar-se 200 punts en la modalitat de gegant.

Verdú s’ha endut el triomf a Noruega amb un registre de 2’13”81, superant per 0”38 al suís Livio Simonet, i en 1”02 a l’austríac Patrick Ferustein. És la primera vegada que un esquiador del país es proclama campió de la general de la Copa d’Europa.

Verdú ha guanyat la general de la Copa d'Europa

tracking