triatló

Tungesvik i Mairhofer, a defensar el títol a Andorra

Carlos Mejía, en categoria júnior, serà l’únic representant del país

Hans Christian Tungesvik, l'any passat.World Triathlon/Tommy Zaferes

En l’edició de l’any passat, el noruec Hans Christian Tungesvik amb un temps d’1 h 16’47” va trencar els pronòstics i es va proclamar campió de triatló d’hivern en la seva primera participació. Tungesvik va fer valer la superioritat al darrer segment, l’esquí de fons, per certificar la victòria i trencar l’hegemonia del rus Pável Andréev, que va ser segon. Avui a les 11.45 hores, a Naturland, el noruec serà una de les atraccions i tindrà davant Andréev, vuit vegades campió del món i que, segurament, es voldrà rescabalar. En categoria júnior, l’únic andorrà que participarà al Mundial serà Carlos Mejía, que ho farà amb el dorsal 72.

En categoria femenina, la italiana Sandra Mairhofer també espera defensar el títol aconseguit el març de l’any passat a Andorra, també de sorpresa, i superant les russes, Yulia Surikova –va ser setena– i Daria Rogozina –quar­ta–, que eren les grans favorites. Les dues triatletes russes seran el principal escull de Mairhofer –que va assolir també la medalla de plata al Mundial de triatló de cros– en la prova andorrana, que començarà a les nou del matí. El recorregut de Naturland consta de tres voltes de cursa a peu per la neu, amb un total de 8,1 quilòmetres, abans de passar a un segment de 13,2 quilòmetres amb bicicleta de muntanya, també amb tres voltes sobre la neu, i una cursa de dues voltes d’esquí de 6 quilòmetres. Enguany, en el format de cursa individual córrer-bicicleta-esquí significa que hi haurà cinc transicions d’equip, repetint-se la cursa a peu, la bicicleta de muntanya i l’esquí.