Serrar les dents contra la Penya

El MoraBanc, amb només vuit jugadors, rep aquest vespre un intractable Joventut

Serrar les dents contra la PenyaACB PHOTO / D.GRAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Si atenem només a la infermeria, amb un overbooking preocupant –Tyson, Jelinek, Mekel, Morgan, Olumuyiwa i Noua, més el dubte de Hannah–, el paisatge no és gens falaguer per al MoraBanc Andorra. Amb una rotació de només vuit jugadors –nou si s’afanya Clevin– l’equip tricolor rep aquest vespre al Poliesportiu (20.45 h) un dels equips indiscutiblement en millor forma d’Europa, el Joventut de Badalona. L’equip verd-i-negre, líder a l’Eurocup i cinquè a la Lliga Endesa, no sembla un rival propici per recuperar el carril de victòries a casa a l’ACB dos mesos després [Obradoiro (86-73)].

Fins aquí, la lògica, però el MoraBanc ja va demostrar la setmana passada que de vegades cal creure, serrar les dents i ser fidel a una idea per trencar qualsevol demostració racional. Un equip també escapçat per set baixes va ser tan agosarat per guanyar el Reial Madrid al WiZink i per donar-se un bany d’autoestima bestial. La Penya no és el Madrid, però la seva dinàmica fa de l’equip de Carles Durán un dels tres millors conjunts de la competició. “És veritat que l’equip ha de guanyar, però si només pensem que ho hem de fer no serà suficient i hem de fer moltes coses bé per aconseguir-ho”, va exposar el tècnic tricolor, David Eudal. A més, va afegir que “hem de mirar de fer un partit similar al del Madrid i ens preparem amb els que som. Amb els que tenim, farem, i l’equip està preparat per competir, segur”. L’entrenador andorrà va fer esment a la malastrugança que sembla perseguir l’equip a la bombonera en Lliga Endesa –tres derrotes consecutives– i va comentar que “aviat hi haurà un punt d’inflexió, n’estic segur”. Per part seva, un dels capitans, Guille Colom, va explicar que l’equip “està molt motivat tot i les baixes per jugar contra un rival que està fent una gran temporada. Hem de pensar en nosaltres perquè sabem que si estem bé podrem competir”. El Joventut, “un equip que presenta moltes amenaces i t’exigeix estar molt atent”, tal com va sostenir Eudal, arriba al Principat amb la baixa per lesió de Vladimir Brodziansky per un esquinç de turmell que va patir al darrer partit d’Eurocup, a Badalona, davant el Partizan.

COP A LA TAULA A BADALONA

En un moment delicat, i quan el MoraBanc venia del famós 0 a 4 de l’inici de curs, l’equip va enllaçar dues victòries. Una, el 16 d’octubre, a l’Olímpic de Badalona, amb un esplèndid Noua.

tracking