Oriol Olm signa una brillant quarta plaça sub 20 a Valtellina

L’esquiador andorrà va acabar a només 45” del podi i ara és cinquè a la general

Oriol Olm va aconseguir ahir el millor resultat del curs.FAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Oriol Olm va aconseguir ahir una excel·lent quarta posició, en la categoria sub 20, en la prova individual de la Copa del Món de Valtellina, a Itàlia. Amb un temps d’1 h 40”15, l’esquiador andorrà va facturar una cursa fantàstica i va estar lluitant fins al final per ficar el cap entre els millors. De fet, va acabar a només 47 segons de la tercera plaça, la darrera del podi, que va ocupar l’italià Rocco Baldini, i a 3’46”9 del guanyador, el noruec Trym Dalset Lodoen, que va ser el millor amb 1 h 36’29”. El català Marc Ràdua va ser segon a 1’48”5 del vencedor de la prova.

Olm va explicar que “acabar a menys d’un minut del podi és per estar content amb la cursa”, i va afegir que “he estat batallant durant 1 h 40’ aproximadament per aconseguir entrar al podi, però ara toca seguir endavant per apropar-nos als millors”. L’andorrà va signar, així, el millor registre de la temporada, amb la quarta plaça a Valtellina, després de la sisena a Suïssa, la setena a la Comapedrosa i la vuitena i desena a les proves d’Adamello, a Itàlia. Olm està situat a la cinquena plaça de la Copa del Món a la classificació general de la categoria, amb un total de 417 punts.

D’altra banda, demà es disputa a Sierra Nevada (Granada) el Campionat del Món d’SkyRun, una modalitat que consisteix a córrer curses de muntanya però sobre la neu i utilitzant grampons. Per primer cop la FAM hi tindrà representació i el seleccionador, Fabrizio Gravina, ha citat Òscar Casal, Carlos Fernández, Lluís Sanvicente, David Méndez i Ariadna Fenés. Arnau Soldevila, finalment, no podrà assistir-hi per ser positiu en covid-19.

tracking