ESPORTS

Andorra celebrarà els Jocs dels Petits Estats del 2025

La pandèmia va impossibilitar que es fessin el 2021

Presentada la mascota dels Jocs dels Petits EstatsSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha comunicat de forma oficial que el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha confirmat la designació d'Andorra perquè sigui seu dels Jocs Olímpics dels Petits Estats d'Europa 2025, segons informa l'executiu en un comunicat. Així s'ha traslladat durant la primera reunió ordinària del 2022 del Patronat de la Fundació dels Jocs, que s'ha desenvolupat de forma telemàtica, encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

La decisió ha estat ben valorada pel patronat que també ha aprovat un petit canvi en els estatus perquè la denominació de l’òrgan inclogui la nova data de celebració de l’esdeveniment esportiu. Amb la nova decisió Andorra acollirà per tercera

vegada aquest esdeveniment al país, després de les edicions del 1991 i 2005. El certamen aplega esportistes de nou països: Malta, Luxemburg, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Xipre, San Marino, Montenegro i Andorra.

La pandèmia va impossibilitarla celebració dels Jocs dels Petits Estats que s’havien de celebrar del 31 de maig al 5 de

juny del 2021. L’anul·lació va ser fruit d’una decisió consensuada per part de tots els organismes i institucions implicades davant les dificultats per celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques.

tracking