POLIESPORTIU

L'adeu de Lluís Marín i Mimi Gutiérrez marquen el 2021

Les retirades de dos referents de l’esport del país com Lluís Marín i Mimi Gutiérrez marquen el 2021 esportiu

Lluís Marín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La retirada de dos dels esportistes més importants del país, Lluís Marín i Mimi Gutiérrez, ha marcat un any 2021 esportiu amb notícies positives i negatives. El surfista de neu té encara el privilegi d’haver sigut l’únic atleta de neu del país que ha pujat a un podi de la Copa del Món (va fer-ho en dues ocasions), mentre que l’esquiadora va disputar durant la seva carrera 62 proves de la Copa del Món, a més de set Mundials i tres Jocs Olímpics. Amb Mimi i Marín, marxen els dos referents de la FAE, que ja va veient com altres atletes arriben per darrere amb força, com Joan Verdú, Irineu Esteve, Carola Vila o Maeva Estévez.

El 2021 també va ser any olímpic, on Mònica Doria va quedar-se a les portes d’entrar a la final en la competició de canoa amb una 11a posició, i també va ser 16a en caiac. L’altre representant del país va ser Pol Moya, eliminat a la primera ronda dels 800 metres llisos amb la millor marca de la temporada, amb 1’47”44. Més enllà de l’aspecte esportiu, la prèvia dels Jocs va estar marcada per la polèmica després que el COA decidís no aprofités les places d’universalitat que hi havia disponibles per a la natació, i que va fer que la tensió amb la federació pugés, i es necessités també la intervenció de l’executiu per establir criteris de cara a futurs Jocs. També en l’àmbit individual ha estat l’any de Vicky Jiménez, que va aconseguir el seu primer títol professional i va situar-se entre les 250 millors del món, i de Nahuel Carabaña, que va endur-se un bronze històric a l’Europeu sub 23 d’atletisme.

Col·lectivament, el millor parat va ser l’FC Andorra, que va disputar el play-off per pujar a Segona Divisió, i que ara segueix en llocs de play-off a la Primera RFEF, i el Premundial històric de la selecció de futbol. Per la banda negativa, el MoraBanc Andorra no va poder aconseguir els principals objectius de la temporada com ara entrar a la Copa del Rei o al play-off i el VPC va estrenar el nou projecte amb dificultats i amb una mala ratxa de resultats. També ha estat l’any de l’estrena d’un Andorra Multisport Festival per sota de les previsions.

Surf de neu

Els únics podis a la copa del món

Lluís Marín va dir adeu a l’esport professional a causa de les lesions dels últims anys. El surfista s’acomiada com l’únic esportista de neu que ha pujat a un podi de la Copa del Món (ho va fer dos cops).

Esquí alpí

La millor esquiadora

Mimi Gutiérrez va decidir retirar-se al març i al seu palmarès acumula 62 participacions a la Copa del Món, a més de la disputa de set Mundials i tres Jocs Olímpics.

Piragüisme

Doria, a tocar de la final olímpica

Mònica Doria va quedar-se a una posició de passar a la final olímpica de canoa i també va ser 16a en caiac.

Futbol

L'FC Andorra lluita per pujar

Després de l’arribada d’Eder Sarabia, l’FC Andorra va lluitar per pujar a Segona però va caure contra la Reial Societat B.

Bàsquet

Ni Copa ni play-off per al Morabanc

El MoraBanc no va poder classificar-se ni per a la Copa del Rei ni per al play-off, objectius principals del curs.

Esports de neu

Millora de Verdú, Esteve i Estévez

Els jove segueixen progressant, amb el triomf de Verdú a la Copa d’Europa i les bones actuacions d’Esteve i Estévez.

Poliesportiu

El multisport, per sota de l’esperat

La primera edició de l’esdeveniment multiesportiu de l’executiu i Ironman va tenir xifres per sota de les esperades.

Atletisme

Bronze europeu sub 23 de carabaña

Nahuel Carabaña va aconseguir un podi històric a l’Europeu sub 23 d’atletisme a la prova dels 3.000 obstacles.

Tennis

Primer títol per a Vicky Jiménez

Vicky Jiménez va aconseguir al Brasil el primer campionat professional i va pujar fins al lloc 253 del rànquing mundial.

Futbol

Un premundial de rècord

La selecció va tancar un Premundial històric amb sis punts després de derrotar dos cops San Marino.

Mimi Gutiérrez

Mònica Doria

fc andorra

morabanc

verdú

multisport

Nahuel Carabaña

Vicky Jiménez

selecció futbol

tracking