Bàsquet

El MoraBanc detecta el vuitè positiu per covid a l'equip

L'entitat tricolor ha hagut d'ajornar dos partits i ja són set jugadors i un membre del cos tècnic els afectats de coronavirus

El MoraBanc va detectar cinc nous casos a les proves PCR.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de covid-19 al MoraBanc Andorra segueix augmentant i l’entitat tricolor ha confirmat un altre jugador positiu davant dels cinc nous casos ja notificats ahir (quatre de jugadors i un d’un membre del cos tècnic) que s’afegeixen als dos positius (tots dos de jugadors) que s’havien detectat el dia 24 i el dia de Sant Esteve. Segons ha informat l'equip en un comunicat, eljugador presenta simptomalogia lleu i es troba confinat seguint el protocol marcat per les autoritats sanitàries.

Alguns dels membres de la plantilla havien donat positiu en proves d’antígens i els tests PCR de suport que van realitzar-se van confirmar ahir la infecció. Segons va informar l’entitat en un comunicat, els integrants de la plantilla afectats de coronavirus es troben bé de salut amb símptomes lleus i ja estan a casa seva aïllats, tal com marquen els protocols sanitaris.

La conseqüència directa d’aquest brot és que el partit que s’havia de jugar aquesta nit al Palau Blaugrana contra l’FC Barcelona va ser ajornat, igual que el duel que hi havia programat per diumenge al Poliesportiu contra el BAXI Manresa, que també va ser posposat ahir de manera oficial per part de l’ACB. Tots els membres de l’equip van fer-se ahir més proves i avui es coneixeran els resultats. Aquells que tinguin un resultat negatiu podran tornar aquesta tarda als entrenaments. En funció de si acaben apareixent o no més casos, el retorn a la competició es podria produir diumenge 9 de gener en el duel programat contra el Surne Bilbao Basket a les 12.30 hores en terres basques o dimarts següent, 11 de gener, al Poliesportiu contra el Slask Wroclaw en el matx corresponent a la novena jornada de l’Eurocup.

Aquesta no és la primera vegada que l’entitat tricolor es veu afectada per un brot de covid-19, ja que la temporada passada també va tenir una afectació força important a causa de la pandèmia. En una primera ocasió, el novembre del 2020, es van detectar fins a tretze casos de coronavirus a la plantilla que van obligar a aturar tres setmanes la competició, i en el tram final de la lliga passada l’equip també es va veure afectat per un altre brot, en aquest cas amb quatre positius.

Castigats per Òmicron

La sisena onada, que té la variant òmicron com a protagonista principal, està castigant amb força els equips de la Lliga Endesa, ja que fins a nou conjunts (la meitat dels equips) han notificat positius en les últimes hores. Els brots del Breogán i el Manresa (els catalans van arribar a tenir 13 positius) fa unes setmanes van obrir la veda i a poc a poc s’hi han anat afegint altres clubs. El Reial Madrid i el Lenovo Tenerife, amb 10 i 9 casos, s’estan veient afectats i també han notificats positius el Barça, la Penya o el València Basket.

RUESGA DEIXA PALMA I SE'N VA A MELILLA

El MoraBanc Andorra va confirmar ahir que el jove aler argentí Fausto Ruesga deixa la disciplina del Palmer Alma Mediterránea Palma, on estava cedit, i passarà a jugar al Melilla Sport Capital fins a final de temporada. En el primer tram de curs va jugar 12 duels amb els mallorquins amb una mitjana de 21 minuts, 8,1 punts, 3,5 rebots i 7,8 crèdits de valoració. Els balears eren penúltims, mentre que el Melilla està a mitja taula lluitant per entrar als llocs de play-off.

L'ACB ALLARGA EL PERÍODE DE FINALITZACIÓ DE LA PRIMERA VOLTA

Els clubs de l’ACB van votar ahir per unanimitat en una assemblea extraordinària allargar la data límit de finalització de la primera volta (i per tant el període de classificació per a la Copa del Rei) fins al 30 de gener veient la situació actual de la competició i els diversos partits ajornats. En el cas que el 30 de gener no tots els equips hagin pogut jugar els 17 duels corresponents a la primera part de la temporada el criteri per fixar els vuit primers classificats serà el percentatge de victòries respecte als partits disputats que siguin corresponents a la primera volta. I és que més enllà dels dos duels del MoraBanc d’aquesta setmana, s’han hagut d’ajornar més partits per la covid. Per exemple, dels nou partits de la 15a jornada que va arrencar ahir al vespre quatre no es disputaran: el Barça-MoraBanc, la Penya-Madrid, el Tenerife-València i el Manresa-Obradoiro. A més, també s’han posposat dos duels, de moment, del calendari del cap de setmana (MoraBanc-Manresa i UCAM-Tenerife, i també hi ha partits que estan pendents de recuperar com el Barça-Manresa i el Breogán-Penya.

Assemblea anterior de l'ACB.

tracking