Olimpisme

Andorra tindrà un mínim de quatre esportistes a Pequín

Andorra tindrà un mínim de quatre esportistes als Jocs d’hivern que arrencaran a Pequín el mes de febrer

L'equip d'esquí alpí de la FAE a la trobada de Nadal celebrada ahir al Tarter.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra tindrà un mínim de quatre representants als Jocs Olímpics d’hivern, que arrencaran el 4 de febrer a Pequín, i tindrà l’opció de tenir-ne dos més en funció dels resultats en el període final de classificació que acaba el 21 de gener. Joan Verdú i Cande Moreno, en esquí alpí, i Irineu Esteve i Carola Vila, en esquí de fons, tenen la plaça assegurada, i encara hi ha opcions que hi vagin Maeva Estévez, en surf de neu, i Axel Esteve, en alpí.

Estévez compleix els requisits (tenir un mínim de 100 punts FIS, quan ella en té 171, i haver aconseguit un Top 30 en una Copa del Món o al Mundial), però a causa de la distribució de places actualment és a la llista d’espera i té per davant quatre nacions. Sobre les seves possibilitats, el gerent de la FAE i director de la secció de surf de neu, Carles Visa, va manifestar que “no està lluny de poder entrar i tenim el tram final de preparació”, i va afegir que “és difícil, però som optimistes, s’hi ha de creure i esperem que pugui entrar”. L’altre esportista que té opcions és Axel Esteve, que també compleix els requisits del COI (menys de 160 punts FIS en gegant i eslàlom), però la FAE li demana fer un Top 30 a la Copa d’Europa perquè sigui seleccionat. Sobre les possibilitats, l’esquiador va manifestar que “la idea és poder classificar-me, i els entrenaments i les curses estan anant bé, però crec que he de fer un pas a la Copa d’Europa i podria fer-lo”.

Durant la trobada de Nadal de la FAE celebrada ahir al Tarter, també van parlar de la cita olímpica els quatre esportistes que tenen la plaça assegurada. Joan Verdú va destacar que “estem seguint el pla de preparació dels Jocs amb resultats excel·lents, i tindrem un bon dorsal, però no m’hi vull capficar gaire i seguir pas a pas”, mentre que Cande Moreno va afirmar que “els Jocs són un gran objectiu, però també en tinc d’altres com estar consolidada a la Copa d’Europa”, i va afegir que “serà una cita molt important, però al final seran dues o tres curses i no puc centrar-me només en dues o tres curses, l’important és arribar-hi bé”. Pel que fa a la secció d’esquí de fons, Irineu Esteve va assegurar que “els Jocs són un dels grans objectius, l’objectiu serà donar el cent per cent, fer una bona cursa i que les sensacions siguin bones”, mentre que Carola Vila, que s’estrenarà en una cita olímpica, va declarar que “Pequín queda lluny, però fa il·lusió ja que és la competició més important, però sense pressió”.

Per últim, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va rebaixar les expectatives del president del COA, Jaume Martí, que somiava un diploma olímpic, i va assenyalar que “opcions sempre n’hi ha si s’hi pren part, si ve el resultat benvingut serà, però per part nostra és un acompanyament en positiu”.

JOAN VERDÚ I CANDE MORENO, SATISFETS AMB L'INICI DE TEMPORADA

Joan Verdú ha tingut un inici de temporada espectacular amb les dues victòries a la Copa d’Europa de gegant, i ahir va manifestar que “estic molt feliç per aquest inici de temporada i sempre he confiat en les meves capacitats”, i va afegir que “he fet una bona pretemporada, he vist que estava anant ràpid, però no esperava que passés el que ha passat amb les dues victòries”. De la seva banda, Cande Moreno va fer el millor resultat en un descens de la Copa d’Europa amb un 19è lloc, i va destacar que “estic molt contenta perquè era complicat venint d’on venia, amb les lesions, i no m’esperava reaccionar tan bé físicament”.

tracking