Desè lloc de Carola Vila als 10 quilòmetres clàssics de St. Ulrich

La fondista va de menys a més i aconsegueix igualar la seva millor posició en una cita del circuit continental

Carola Vila, durant una cursa anterior.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carola Vila va finalitzar en desena posició als 10 quilòmetres estil clàssic de la Copa d’Europa de St. Ulrich (Àustria), igualant així el seu millor resultat en el circuit continental, on ja havia estat desena als 10 quilòmetres clàssics de Formazza (2020) i a Oberwiesenthal (2019). La fondista, que va anar de menys a més, va cloure la cursa amb un registre de 28’38”9, a 1’37” de la vencedora de la prova, que va ser l’alemanya Katherine Sauerbrey. El podi van completar-lo la teutona Lisa Lohmann i la suïssa Nadja Kaelin.

Amb aquest Top-10, Vila fa un pas més per intentar ser als Jocs Olímpics d’Hivern del febrer vinent a Pequín, ja que un dels requisits que li demanava la FAE era aconseguir entrar entre les deu millors en alguna prova de la Copa d’Europa. La fondista compleix els requisits que demana la federació internacional per poder ser a la Xina, però l’última paraula acabarà sent del COA (Comitè Olímpic Andorrà), que té la potestat de decidir els atletes que vagin a la cita olímpica.

Després de la cursa, el tècnic de la FAE, Xabier del Val, va manifestar que “la Carola ho ha fet molt bé, i confirma les bones sensacions de l’última setmana a Davos (Suïssa) a la Copa del Món”.

Pel que fa a les curses júnior, Gina del Rio va cloure en 21è lloc els 5 quilòmetres clàssics amb un temps de 15’10”3, a 1’36”5 de la vencedora, l’alemanya Helen Hoffmann. L’esquiadora va anar de menys a més, ja que va passar pel primer punt de cronometratge amb un 36è lloc, tot i que va poder pujar fins al 21è. Per últim, Quim Grioche va córrer els 10 quilòmetres clàssics júnior, on va finalitzar el 62è després de no poder mostrar la seva millor versió.

Carola Vila, Gina Del Rio i Quim Grioche participaran avui en les curses d’estil lliure.

QUART LLOC D'ÀXEL ESTEVE A L'ESLÀLOM FIS DE KRONPLATZ

Àxel Esteve va finalitzar en quarta posició a l’eslàlom FIS celebrat ahir a l’estació italiana de Kronplatz. L’esquiador de la FAE sortia amb el dorsal 34, però va poder tancar la primera mànega amb el cinquè millor temps. A la segona de les baixades va ser el 12è, però sumant les dos va finalitzar en quarta plaça, a només 0”11 del podi. En aquesta mateixa cursa, Xavi Cornella va cloure el 26è. A Kronplatz va fer-se també un eslàlom FIS femení amb Carla Mijares acabant 12a, i Íria Medina quedant fora a la primera mànega. De la seva banda, Cande Moreno va aconseguir la 22a i 15a posició als dos primers entrenaments de la Copa d’Europa de descens que s’ha de fer a Passo San Pellegrino (Itàlia). Aquest matí disputarà la cursa a partir de les 11.00 hores. Pel que fa a l’esquí paraalpí, Roger Puig va acabar en 17è lloc a la segona de les cites de la Copa del Món de gegant que s’estan fent a Saint Moritz (Suïssa). Amb aquest resultat, va sumar 14 punts més per la classificació general. Puig disputarà avui el tercer i últim gegant de la Copa del Món.

tracking