Bàsquet

Adeu a la Copa ( 83-74)

Els tricolors mai van ser al partit, superats per Musa i Mahalbasic, tot i que l’avantatge no va passar dels 10 punts

El Morabanc ja pot guardar la calculadora per saber si estarà o no a la propera Copa del Rei perquè el mal partit dels tricolors ahir a Lugo va fer quasi impossible la presència de l’equip d’Ibon Navarro a Granada el pròxim mes de febrer. Tot i que el partit mai es va acabar trencant i les diferències no van superar els 11 punts, el Morabanc no va aprofitar cap dels buits que deixava a les rotacions la curta plantilla del Breogan, liderada per un impressionant Dzanan Musa, que amb 26 punts i 28 de valoració va deixar clar qui era el millor jugador ahir al Pazo dos Deportes.

El duel el va començar ja malament l’equip tricolor, amb un fluix Olomuyiwa que va ser superat amplament sota la cistella per Mahalbasic. De fet, Ibon Navarro el va substituir tant al principi del partit com a la represa després del descans amb només cinc i quatre minuts transcorreguts, molt abans de la rotació habitual. Arteaga i Llovet van oferir millors prestacions contra el pivot austríac, que, tot i que no va ser el seu millor partit des del punt de vista anotador (11 punts), dominava l’escena i va condicionar el joc propi i rival, amb permís de l’excels Musa.

Com dèiem, però, el partit no s’acabava de trencar i en diverses ocasions el Morabanc semblava que podria competir-hi. Ho va fer amb dos triples de Conor Morgan a principi del segon quart i també abans del descans amb dues cistelles d’Arteaga, i sobretot el dos més un del pivot, que posava el 36-34, però al migtemps s’arribaria amb un 38-34 després d’una nova cistella de Musa.

A la represa semblava que volia aparèixer la qualitat de Macintyre, però va ser un miratge. El nord-americà va escurçar el marcador amb una esmaixada i un robatori de pilota aprofitat per Hannah a la cistella rival, però va ser respost per un triple de Bell-Haynes, que va estirar la diferència fins al 49-40. Un miratge el de Macintyre els números finals del qual van ser bons, però ja sense transcendència en el partit, perquè el darrer quart mai va estar a l’abast dels tricolors, que amb moltes pèrdues de pilota i inferiors en ambdues pintures no van poder competir a l’esprint final tot i el 76-70 a falta de dos minuts i mig.

Els darrers deu minuts mostraren ben bé que el Breogan mereixia la victòria. Els forats al rebot defensiu es van fer enormes, com la falta de ritme de Mekel. Hannah va mantindre el MoraBanc amb la seva qualitat, però el matx es va decidir amb un triple de Lukovic (81-70) i amb el Pazo cantant “l’MVP, MVP” a Musa, que posava en la lluita de la copa el Lugo mentre se esvaïa el somni al MoraBanc.

"UNA DERROTA BASTANT DURA"

Víctor Arteaga. El pivot va afirmar que a l’equip li va faltar intensitat al tram final del partit i va acusar les errades en el rebot. Arteaga va qualificar el desenllaç com “una derrota bastant dura”.

La cara de decepció dels jugadors del MoraBanc.

Arteaga prova d'anotar davant de l'oposició de dos rivals.