Piqué no ha de pagar el deute de l'entitat amb Lluís España

La justícia considera que l’estructura professional de l’FC Andorra no ha de satisfer el deute contret per l’entitat amb l’expresident

Gerard Piqué, durant un partit a Prada de Moles.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La SAOE (Societat Anònima amb Objecte Esportiu) de l’FC Andorra comandada per Gerard Piqué, juntament amb Clayton, se salva de pagar a Lluís España els 251.366,85 euros que la Batllia va dictaminar que s’havien d’abonar a l’expresident del club pels diners que havia posat de la seva butxaca quan va ser el màxim mandatari de l’entitat entre el 2013 i el 2016. Després que la justícia donés la raó a España amb dues sentències favorables fermes i irrevocables a dues demandes presentades contra l’entitat (una condemna va ser de 218.212,95 euros i l’altra de 33.153,90 euros), el Saig va dictar un requeriment a l’FC Andorra perquè satisfés el deute en 14 dies, o embargaria els béns i propietats de l’entitat. A mitjans de novembre la Batllia va suspendre cautelarment l’embargament, i posteriorment va fer-se definitivament perquè es considera que el deute amb España l’havia contret el club, i es dictamina que la SAOE, creada sota el paraigua de la Llei de l’esport i que va facilitar l’arribada de Gerard Piqué, no ha de fer-se càrrec del deute.

Ara, la Batllia haurà de derivar el cas al Saig amb la nova resolució dictada per la justícia que assenyala que el deute l’ha de reclamar al club, presidit per Albert Ferré des del 2016 (va ser reelegit l’octubre del 2020), i s’arrencarà el procés perquè es satisfaci el deute que es té amb España. L’associació és l’encarregada de gestionar el futbol base tricolor, però no compta gairebé amb ingressos, més enllà de la subvenció que rep del Govern pel foment de l’esport de base. Enguany, aquestes ajudes van ser de 73.277 euros (31.115 euros en primera convocatòria i 42.162 euros en segona), tot i que aquests diners són per potenciar l’esport de base i no es poden utilitzar per pagar el deute.

tracking