surf de neu

Estévez acaba 16a en la seva primera final de la Copa del Món

No va poder passar la primera eliminatòria, on es va trobar les rivals més dures de la prova

Maeva Estévez a l'estació austríaca de Montafon.FAE

Maeva Estévez va finalitzar en 16a posició a la Copa del Món de surf de neu en la categoria de boardercross celebrada a l’estació austríaca de Montafon. Era la primera vegada en què la surfista accedia a una final del circuit mundial, i no va tenir gaire sort amb les rivals de la seva sèrie, ja que va veure’s les cares amb Eva Samkova (doble medallista olímpica), Audrey McManima (12a del rànquing mundial) i Charlotte Bankes (actual campiona del món, i guanyadora finalment ahir a Àustria). Malgrat donar-ho tot, Estévez va acabar en quart i últim lloc de la seva sèrie, fet que li va donar una 16a posició en aquesta Copa del Món, i certifica així el millor resultat de la seva carrera esportiva en Copa del Món a la seva carrera.

Després de la prova, la surfista va manifestar que “el circuit estava més ràpid, ha anat més o menys bé, he pogut veure les línies bones als entrenaments, però a la baixada tenia una eliminatòria força complicada”, i va afegir que “he intentat donar-ho tot, m’hauria agradat tenir l’opció de batallar més, però he hagut de redirigir la meva línia, això m’ha fet ralentir i ja he perdut totes les opcions de lluitar per passar”. A més, va destacar que “tot i no haver estat avui on hauria volgut estar, estic molt contenta amb aquest primer Top-16, ara seguiré a totes, i espero que aquest no sigui l’últim”. De la seva banda, el gerent de la FAE, Carles Visa, va assenyalar que “les rivals han estat intractables durant tots aquests dies aquí, era difícil poder seguir-los el ritme, i s’ha vist, tot i que ella ha surfejat bé i no ho ha fet malament”. Per últim, va cloure que “encara estan molt per davant nostre, però està lluitat i ben esquiat, i al final aquesta ha estat una bona experiència”.

Amb el 16è lloc, Estévez va sumar 15 punts per la general de la Copa del Món, on ocupa la 27a posició. Divendres i dissabte vinent la surfista afrontarà una nova cita del circuit mundial a l’estació italiana de Cervinia.

CANDE MORENO TORNA A ACABAR SISENA A CANADÀ

Cande Moreno va repetir sisena posició en el segon descens de la Nor Am Cup (Copa de Nord-amèrica) celebrat a l’estació canadenca de Lake Louis, i repeteix així el resultat aconseguit també a la jornada anterior. L’esquiadora va fer un crono d’1’00”74, a 1”45 de la vencedora, la corredora local, Stefanie Fleckenstein. De la seva banda, després de l’estrena a Solden a l’octubre, Joan Verdú disputarà avui la segona Copa del Món de gegant de la temporada a Val d’Isère (França). L’esquiador ve de ser 11è a la Copa d’Europa de Zinal, i sortirà amb el dorsal 62 a la primera mànega que arrencarà a les 9.30 hores.