Futbol

L'estadi d'Encamp tindrà gespa híbrida i calefacció

El nou estadi que la federació projecta a Encamp serà el primer del país amb gespa híbrida

El nou estadi que la FAF projecta a Encamp tindrà gespa híbrida, una barreja entre l'artificial i la natural, i de fet serà el primer camp al país amb aquest material.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou recinte que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) projectarà als terrenys del Prat del Germà, a Encamp, a la zona on estava ubicat el Càmping Internacional, serà el primer camp del país que comptarà amb gespa híbrida i el segon que tindrà un terreny de joc calefactat. Aquest és un altre dels detalls importants que es poden extreure del projecte d’estadi i de seu social de la FAF que s’ha elaborat per al concurs.

Fa dos mesos ja vam explicar al Diari que el nou estadi, amb una capacitat aproximada d’uns 2.700 espectadors, tenia la voluntat de minimitzar tant com sigui possible l’impacte que suposarà la seva presència en l’entorn i que comptava amb les noves tecnologies i mesures d’accessibilitat demanades per la UEFA. Així, tot i que no sigui un aspecte ni de bon tros obligatori, la federació ha plantejat que la superfície de joc sigui híbrida i calefactada. La gespa híbrida és un maridatge entre l’artificial i la natural, i és una superfície ja ben consolidada i que fa alguns anys que tenen els clubs més importants d’Europa a les seves instal·lacions. De fet, el Camp Nou disposa d’híbrid des des de fa cinc anys i entitats com el Vila-real, el Reial Madrid, el París Saint Germain o la majoria dels camps de la Premier League tenen aquesta tipologia de gespa. Compost en un percentatge de més del 80 per cent de material natural i amb una altra part, prop del 20 per cent, del mateix plàstic amb què es fan els camps sintètiques al món [l’Estadi Nacional o Prada de Moles, per exemple], la gespa híbrida significarà una revolució per a Andorra. És una superfície més resistent, tracciona millor, dona més estabilitat al terreny de joc, el bot de la pilota és molt natural i els grans clubs només n’han tret conclusions positives. A més, l’híbrida no necessita més manteniment que la gespa tradicional i tot i les baixes temperatures a l’hivern, la superfície no hauria de patir més del normal.

Sistema de calefacció

Pel que al calefactat, després de la implementació d’aquest sistema al complex de la Massana, el nou estadi a Encamp serà el segon al Principat amb aquesta característica. L’informe del nou camp de la FAF recull una proposta d’instal·lació d’un sistema de calefacció a la gespa capaç d’assolir 200 W/m2 i es preveu la col·locació de cinc calderes en cascada 5 x 400 kW que podrien funcionar de manera eficient fins i tot quan la demanada de calor sigui inferior.

LA JUNTA DE LA FAF TRACTARÀ EN BREUS LA CONTINUÏTAT DE KOLDO COM A SELECCIONADOR

Les properes setmanes s’espera que la junta directiva de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) posi sobre la taula la continuïtat de Koldo Álvarez de Eulate com a seleccionador. El tècnic va renovar fa dos anys per a les dues darreres fases, la de la segona edició de la Nations League i la de classificació per al Mundial de Qatar, i ambdues parts es van citar quan el trajecte mundialista acabés. Així, un cop finalitzada la fase de classificació, s’analitzarà la situació i, si no passa res estrany, es negociarà l’ampliació del contracte del seleccionador i tot el seu staff tècnic. Koldo Álvarez va convertir-se en seleccionar el 2010 i des de llavors la selecció ha anat fent passes molt importants pel que fa al creixement, com demostra el rècord de punts –sis– en una fase final i el cada cop més important rol dels joves procedents de la sub 21.

tracking