La concessió de Prada de Moles lligaria Piqué

El plec de bases de Prada de Moles indica que la societat adjudicatària no pot cedir o vendre més d’un 30 per cent de les seves accions

Gerard Piqué, durant un partit a Prada de Moles.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gerard Piqué no podrà vendre la totalitat de la seva part de l’FC Andorra si l’entitat acaba obtenint la concessió per la construcció i explotació del nou Prada de Moles. El central del Barça i accionista majoritari del club no ha manifestat en cap cas la intenció de desprendre’s de la seva part del club, però en el cas que l’FC Andorra SAOE acabés sent l’adjudicatària de la instal·lació, el document obliga “per tot el temps de la concessió, a no cedir, directament ni indirectament, les accions de la societat adjudicatària ni a modificar els beneficiaris efectius de la mateixa en una proporció superior al 30 per cent del seu capital social, tal com aquest resulti acreditat al moment de l’adjudicació de la concessió al seu favor”. Aquesta obligació per al concessionari, en el cas que sigui una persona jurídica, té lloc perquè el contracte de concessió s’atorgarà intuitu personae.

El futbolista blaugrana, a través de la seva empresa Kosmos Global Holding, és l’accionista majoritari de l’FC Andorra SAOE, la societat que va crear-se per gestionar el primer equip tricolor (també es manté l’associació, que és qui comanda tot el futbol base) amb un total d’un 56 per cent de la propietat. L’altre paquet de propietat és de la societat andorrana Clayton, que és dels empresaris Higini Cierco Palau i Francesc Destree a parts iguals. De fet, en un primer moment, la part andorrana va ser l’única propietària de la SAOE, mentre s’enllestia tota la documentació, però des del juliol del 2019 Kosmos ja és el màxim accionista de la societat.

SANCIONS SI HI HA RETARDS

El plec de bases per a la concessió de Prada de Moles també capacita el comú d’Encamp per sancionar l’entitat adjudicatària si hi ha un retard en les obres. En concret, per cada setmana de retard que hi hagi en relació amb el calendari, hi haurà una multa del 0,25 per cent del pressupost total de les obres. Aquesta sanció es deduirà de la garantia bancària que les entitats han de presentar per guanyar el contracte.

El concurs per fer-se amb l’adjudicació de Prada de Moles es tancarà el 27 de gener, i la previsió és que com a molt un any després (el gener del 2023) hagin arrencat ja les obres. Un cop es decideixi l’adjudicatari s’hauran de signar els contractes en els 30 dies posteriors, i un cop s’hagi formalitzat la societat guanyadora del concurs tindrà sis mesos per presentar el projecte final, i les obres hauran d’arrencar com a molt tard tres mesos després que el comú d’Encamp l’hagi aprovat.

EL LATERAL ESQUERRE MARTÍ VILÀ RENOVA FINS AL 2024

L’FC Andorra va anunciar la renovació del lateral esquerre Martí Vilà fins al 30 de juny del 2024. El futbolista català té 22 anys i va arribar al club l’estiu previ a l’inici de la temporada 2020-2021 procedent del filial del Deportivo de la Corunya, tot i que com va explicar el Diari en el seu moment, l’entitat tricolor ja va intentar fitxar-lo durant el mercat d’hivern de la campanya 2019-2020. En la temporada i mitja que fa que és tricolor, Vilà ha disputat un total de 34 partits de lliga, 25 el curs passat a la Segona Divisió B, i nou enguany a la Primera RFEF. Després de la renovació, el futbolista va manifestar que està “molt feliç de poder continuar formant part d’aquest projecte i pertànyer a aquest vestidor increïble”.

L'FC ANDORRA CONEIXERÀ AVUI EL RIVAL A LA COPA

L’FC Andorra coneixerà aquesta tarda el seu rival a la primera eliminatòria de la Copa del Rei, que es disputarà el 30 de novembre o 1 i 2 de desembre. Aquesta serà la tercera participació dels tricolors a la competició des de l’aterratge de Gerard Piqué a l’entitat, després que es veiessin les cares contra el Leganés el 2019, i el Burgos el 2020. El sorteig es realitzarà a la seu de l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) a partir de les 16.30 hores i hi haurà un total de 112 equips entre Primera, Segona, Primera RFEF, Segona RFEF, Tercera RFEF i categoria territorial. Segons els condicionants del sorteig imposats per la federació, l’FC Andorra ja sap que no podrà enfrontar-se als equips de superior categoria, i el seu rival serà un dels 28 conjunts que militen a la Primera RFEF, o un dels 32 que juguen a la Segona RFEF. L’eliminatòria es disputarà a partit únic al camp de l’equip que militi en una categoria inferior, i en cas que tots dos conjunts siguin de la mateixa divisió, l’equip local serà el de la bola que hagi sortit primer al sorteig.

tracking