Eurocup

Motley esclafa el MoraBanc (93-82)

L’aler-pivot del Lokomotiv, amb 29 punts i 39 de valoració, botxí tricolor al debut europeu

Drew Crawford, en una acció ofensiva davant Kidd i Motley, ahir al Basket Hall.LOKOMOTIV KUBAN

Quan tens un dia no especialment inspirat, amb arestes, anades i tornades, i el destapes sense l’escuma que et demanava l’escenari i la competició, tens moltes opcions de claudicar. Si, a tot això, li afegeixes la presència d’un monstre com Johnathan Motley, un ex NBA a Dallas i LA Clippers, i l’absència de Clevin Hannah, el camí es fa encara més coll amunt i amb més mines pel mig (93-82).

L’aler-pivot del Lokomotiv Kuban Krasnodar, amb 29 punts, vuit rebots i 31 crèdits de valoració, es va erigir en un veritable malson i els homes alts del MoraBanc Andorra no van poder desxifrar les seves accions. L’equip tricolor, que va repuntar al dar­rer quart amb un parcial de 21 a 33 quan la situació era de pel·lícula de por, va maquillar un resultat i unes sensacions que a l’interludi no pintaven gens bé (51-34). “Sabíem que al primer quart el Lokomotiv sortiria molt fort després de la derrota a casa contra el Zenit”, va introduir el tècnic, Ibon Navarro, un cop finalitzat el partit. A més, l’entrenador tricolor va afegir que “no hem estat a l’altura del que necessitàvem fer, sense energia ni la intensitat dels darrers partits, ni hem fet el que el partit demanava”. I és que aquest va ser el gran hàndicap del MoraBanc Andorra. Durant més de 20 minuts va semblar oblidar la fórmula que el va portar a derrotar el GranCa i el Joventut i es va veure sense resposta, ni nervi, ni ànima en moltes fases del partit. Per fer més sang, Thompson (20 punts) i McCollum (18) es van apuntar a la festa i amb la seva anotació van fer inviable qualsevol intent tricolor de treure el cap. Per entendre bona part del que va passar ahir al Basket Hall només cal fer un cop d’ull a les estadístiques. 80 dels 93 punts de l’equip d’Evgeny Pashutin els van convertir homes del cinc incial, una dada aclaparadora que explica la brutal aportació dels millors homes del quadre rus. Amb tot enfangat, Miller McIntyre va aplicar una mica de cosmètica i va encapçalar la revolta tricolor al dar­rer quart. Un arravatament d’orgull que, no és la primera vegada, va arribar massa tard. 33 punts en 10 minuts que no van posar fre a la derrota de l’equip en la seva estrena continental del curs. “Almenys, hem acabat lluitant. L’equip ha volgut sempre tornar i les sensacions d’alguns jugadors han estat bones al final d’un partit que no hem tingut gaires opcions de guanyar.” La radiografia de Navarro va ser prou encertada. El MoraBanc Andorra ha d’interioritzar que sense oferir la mateixa energia durant els 40 minuts i no cargolar la defensa o no ser capaç de mantenir controlat el jugador rival més definidor, les opcions de victòria escassejaran. És la lectura i la conclusió habitual, però cal aplicar-ho sempre.

Dissabte, a les 20.45 hores, arriba el València Basket al Poliesportiu en la setena jornada de la Lliga Endesa.