La sub 19 femenina cau contra gal·les a l'estadi nacional (3-0)

Lia Gil lluitant per una pilota amb una rival, ahir.FERNANDO GALINDO

La selecció femenina sub 19 va obrir la fase de classificació del Campionat d’Europa de la categoria amb una derrota davant Gal·les a l’Estadi Nacional per 3 a 0. Andorra, amfitriona del Preeuropeu i que disputava el primer partit oficial, va oferir una gran imatge malgrat el resultat i el partit va estar molt més competit del que va assenyalar el marcador. Ella Hilliard, central del combinat gal·lès, va fer els dos primers gols, als minuts 22 i 39, el segon després d’un servei de cantonada, i ja va deixar molt coll amunt la situació per a l’equip de José Antonio Martín, Guti.

Als cinc minuts de la represa, Gal·les va fer el tercer i definitiu en transformar Mary McAteer un penal i va deixar l’enfrontament vist per a sentència. “Elles han estat més efectives i han convertit gairebé totes les que han tingut”, va explicar el seleccionador andorrà. “Ha estat un partit molt competit, malgrat els hàndicaps que hem tingut i, sincerament, l’equip ha estat a l’altura contra un rival que té vàries jugadores que estan a la Premier League”, va afegir Martín. El tècnic, malgrat iniciar el Preeuropeu amb derrota, va deixar clar que estava “molt content i orgullós” de les seves jugadores i que “així es com es defensa el país”. A més, Guti es va voler quedar “amb l’actitud, com s’ha defensat i s’ha pressionat a dalt contra un equip superior”. Ahir es va disputar el primer matx del grup, que va enfrontar Albània i Moldàvia a la Borda Mateu, amb empat 0 a 0 i la presència de les andorranes Ainhoa Fernández com a auxiliar i Marta San Juan com a quart àrbitre. La selecció sub 19 s’enfrontarà divendres a les 16.00 hores a Albània a l’Estadi Nacional i tancarà la lligueta dilluns vinent contra Moldàvia.