Massa càstig a Wembley

La selecció perd 4-0 a Wembley en un duel que no es va decidir fins al tram final

Els jugadors andorrans, capcots pel resultat.FAF / Pedro Salado

La selecció absoluta va perdre 4-0 contra Anglaterra a Wembley a la cinquena jornada del Premundial en un duel que es va acabar decidint al tram final de la segona meitat un cop els locals van donar entrada a les seves principals estrelles. Fins llavors, tot i el domini, Anglaterra no va inquietar gaire la porteria del combinat nacional.

El duel va arrencar amb una reivindicació de totes dues seleccions contra el racisme amb els dos equips agenollats durant els primers segons. Alguns jugadors del combinat anglès van rebre insults xenòfobs dijous al duel disputat contra Hongria, i per això van fer aquesta protesta abans de que arrenqués el partit.

Koldo Álvarez va sacsejar l’equip respecte a la victòria contra San Marino canviant tant el sistema, va passar a jugar amb un 5-4-1, com amb les individualitats, va fer set variacions respecte a l’alineació de dijous passat, conscient que durant la jornada d’ahir hi havia al davant la vigent subcampiona d’Europa a Wembley. El duel va arrencar amb el guió previst, amb Anglaterra movent la pilota i duent el pes del matx, i amb Andorra intentant, sense èxit, sorprendre a la contra.

Tot i el domini anglès, els locals no van generar ocasions clares ni van posar en perill Gomes, però en una jugada amb un pèl de fortuna, Lingard va avançar Anglaterra als 18 minuts, ja que el futbolista del Manchester United va aprofitar una pilota morta a la frontal de l’àrea després d’un refús de la defensa tricolor per fer el primer. Pràcticament a la següent jugada, el futbolista anglès va anotar el segon, però va ser anul·lat per fora de joc. Els Three Lions van seguir manant, esperonats pels 70.000 aficionats de Wembley, però els homes de Gareth Southgate no creaven oportunitats gaire clares i el marcador no va tornar a moure’s abans del descans.

A la represa, Anglaterra va posar una marxa més i va generar dues ocasions gairebé només sortir, entre elles, un tir de James al travesser, però Southgate no estava del tot satisfet i va fer entrar Harry Kane, Jack Grealish i Mason Mount al minut 62 per tancar definitivament el partit. I així va ser, amb els dos últims provocant un penal que Kane va transformar per fer el 2-0 a 20 minuts pel final. Anglaterra en volia més, i Lingard va fer el 3-0 al tram final amb un xut des de fora de l’àrea en què Gomes no va poder fer res. Saka va arrodonir la festa local amb el 4-0 de cap a la sortida d’un còrner.

Quatre baixes per a Hongria

Més enllà de la derrota, el duel d’ahir va deixar conseqüències pitjors, ja que Marc Vales, Marc Rebés, Christian García i Chus Rubio van veure targeta groga i no podran jugar dimecres a Budapest contra Hongria, on tornaran Marc Pujol i Jordi Aláez.

El vestidor

"HEM ESTAT L'EQUIP QUE VOLEM 70 MINUTS"

Koldo Álvarezm. El seleccionador nacional va manifestar després de la derrota a Wembley que “marxem fotuts, durant 70 minuts hem estat l’equip que volíem, però els darrers 20 no hem estat capaços d’ajustar el que havíem d’ajustar la resta de minuts”. A més, el tècnic va destacar que “hem tingut bons moments defensius, però no hem sabut tenir la pilota quan calia, i això ens ha acabat penalitzant”. Per últim, va cloure que “només puc felicitar l’equip pel desgast físic”.

LA SUB-21 REP AQUESTA TARDA ESLOVÈNIA

La selecció sub-21 rep aquesta tarda (19.00 hores) Eslovènia a l’Estadi Nacional en un nou duel de la fase de classificació per a l’Europeu de la categoria. Els nois d’Eloy Casals van estrenar-se al grup G d’aquest Preeuropeu amb dues derrotes al juny (0-3 contra Albània i 2-0 contra Kosovo), i el matx d’aquesta tarda serà l’únic en aquesta aturada, ja que la competició es reprendrà a l’octubre amb dues cites més. El seleccionador podrà comptar amb la majoria dels jugadors, amb l’excepció d’Iker, present ahir a Wembley amb l’absoluta.

Jesse Lingard supera Josep Gomes per fer el 3-0 d'Anglaterra.