Tennis

Vicky Jiménez rep elogis després de brillar a Maspalomas

L’esplèndida actuació de la tennista a Maspalomas ha provocat els elogis d’espectadors, organitzadors i, fins i tot, rivals

Arantxa Rus saluda Vicky Jiménez a la finalització del partit a Maspalomas.BASILIO GUERLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les llàgrimes de Vicky Jiménez durant el discurs d’agraïment després de caure davant Arantxa Rus a la final del W60 Conde Jackson de Maspalomas estaven més que justificades. “Arribar fins aquí [la final] ja ha estat un somni complert per a mi”. Emoció, frustració i una barreja de sensacions que la jove andorrana va gestionar com bonament va poder davant la mirada dels seus pares i el seu germà. Poques vegades una derrota tan incontestable (6-0 i 6-1) havia resultat tan dolça. Simplement, perdre a Maspalomas era, gairebé, el de menys. El futur és seu i Vicky ja ha tirat la porta a terra.

La jove tennista, de 16 anys, va facturar a San Bartolomé de Tirajana (Gran Canària) un torneig superb, en arribar per primer cop en la seva encara incipient trajectòria a una final d’un torneig professional. Ho va fer davant l’admiració de tothom, rivals, entrenadors i espectadors i torna a Andorra sent ja la número 405 del rànquing WTA. A la final, Arantxa Rus va ser un escull insalvable, 30 anys i la 70a raqueta mundial, però no hi ha qui no vegi Jiménez Kasintseva com una seriosa promesa amb pinzellades de traçada llarga de realitat. “És molt jove, ha fet un torneig excel·lent i només haver estat a la final ja és fantàstic per a ella. Té un gran futur al davant” va comentar Rus de Vicky Jiménez. Tot i la seva joventut, el botxí de l’andorrana va afegir que “és ja una gran jugadora i guanyarà molts títols en el futur, segur”. El seu pare i entrenador, Joan Jiménez, és el far que guia la tennista. “La compostura que té amb només 16 anys i aguantant-li a rivals més grans, amb més experiència i més taules és digne de destacar” va explicar. La directora del torneig de Maspalomas és Oti Santana, veu autoritzada per explicar com ha estat el fenòmen de l’andorrana en el seu pas per San Bartolomé de Tirajana: “Ens ha sorprès molt la seva maduresa mental per afrontar un torneig d'aquest nivell, la intensitat del seu joc amb cops molt profunds.” Santana va subratllar que la Vicky és “valenta, agressiva en els moments que tocava. Molt sòlida i ràpida en la defensa i va respondre molt bé en els moments adversos”. A més, va indicar, “fora de la pista ha mostrat la senzillesa d'una nena de 16 anys, molt propera i dolça, sempre amb un somriure que va enamorar als aficionats. Sens dubte que, en el futur, presumirem d'haver gaudit del seu joc en directe als nostres tornejos”.

tracking