motociclisme

Cardelús sortirà en sisè lloc a Àustria

El pilot de l’Avintia Esponsorama va aconseguir la seva segona millor posició a una graella

Cardelús sortirà en sisè lloc a ÀustriaCRT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús sortirà en sisena posició al Gran Premi d’Àustria de MotoE, que se celebra aquest cap de setmana al circuit Red Bull Ring d’Spielberg, després d’aconseguir la seva segona millor posició en una sessió de qualificació. El pilot de l’equip Avintia Esponsorama ja estava fent un bon cap de setmana durant els entrenaments lliures (ahir a l’última sessió va millorar els seus temps en mig segon) i ho va confirmar a l’E-Pole, on els corredors només tenen una oportunitat per fer la seva volta ràpida.

Cardelús va acabar amb un registre final d’1’35”704 després de fer una bona volta però tenir un petit ensurt, i va finalitzar a menys de quatre dècimes del pilot més ràpid durant la jornada d’ahir, Fermín Aldeguer. La primera línia la completaran Lukas Tulovic i Matteo Ferrari, mentre que Cardelús tindrà tot just al davant Hikari Okubo i Alessandro Zaccone en quarta i cinquena posició respectivament.

Després de la qualificació, Cardelús va destacar que “estic content de com han anat les coses en aquesta jornada d’entrenaments a Àustria perquè, en tot moment, m’he mantingut en el grup dels de davant”, i va afegir que “potser podria haver rodat un parell de dècimes més ràpid, però el cert és tant el temps com la posició són satisfactoris i mostren el resultat del bon treball que estem fent aquest cap de setmana”.

De cara a la cursa que es disputarà aquesta tarda (15.30h) programada a set voltes, el pilot va manifestar que “la sortida serà molt important, sobretot per mantenir més o menys la posició a la primera frenada que és on pot haver algun incident” a més de cloure que “darrere meu surten alguns dels favorits de la categoria i se que no serà una cursa fàcil, però el treball que estem fent al llarg de tot el cap de setmana i el moment de forma en que em trobo em fan tenir força confiança”.

Pel que fa a la resta de categories, el pilot resident de MotoGP, Jorge Martín, va aconseguir ser el mès ràpid a la qualificació de la categoria reina al davant del també resident Fabio Quartararo i de Johan Zarco. A Moto2 el més ràpid va ser el britànic Sam Lowes amb Raúl Fernández i Ai Ogura completant la primera línia, mentre que a la categoria petita de Moto3 la pole position va ser per a l’italià Romano Fenani, acompanyat per Tatasuki Suzuki i Jeremy Alcoba als tres primers.

tracking