La selecció queda en segon lloc a l'Europeu de Petits Estats

El combinat nacional ha derrotat 74-93 a Malta en un duel clau

Una jugada del partit d'aquesta tardaFIBA EUROPA

La selecció absoluta de bàsquet ha derrotat 74-93 a Malta i s'ha assegurat acabar segona a l'Europeu de Petits Països que s'està fent a Dublín.L'equip andorrà tindria encara opcions remotes d'acabar com a campiona d'aquest torneig en un triple empat amb Malta i Irlanda sempre i quan els irlandesos derrotin avui a Gibraltar, i perdessin demà contra els maltesos. A més, seria necessari que Andorra recuperés l'average general respecte a Irlanda, que ara està en +56 pels tricolors i +63 pels irlandesos.

El matx d'aquesta tarda ha començat bé pels tricolors manant d'inici al marcador, tot i que el 13-11 que capgirava la balança i situava per davant a Malta ha provocat els pitjors moments d'Andorra, que s'ha descentrat per moments i ha vist com els maltesos arribaven a posar-se nou amunt al final del primer quart. L'equip, però, ha reaccionat bé al segon quart i ha pogut capgirar de nou el partit marxant al descans amb una renda de 38-34.

A la represa, un triple de Sergi Serrato ha donat una màxima diferència d'11 punts pels tricolors (40-51) i a partir d'aquí, tot i una tímida reacció maltesa, la selecció ha continuat fent més gran la diferència fins als 18 punts de màxima (51-69). Dot Martí ha encetat l'últim període amb una cistella de tres punts que situava el 53-72, i la diferència ha seguit pujant fins a situar-se per sobre dels 20 punts (64-86) al tram final d'un partit que ha acabat amb triomf per 74-93

Oriol Fernàndez amb 13 punts, 3 rebots, 5 assistències i 22 de valoració ha estat el jugador més destacat de la selecció en un duel que ha tingut a Bruno Bartolomé com a màxim anotador tricolor amb 16 punts.