REPORTATGE

De Messi al Santa Coloma

El nou fitxatge dels colomencs, Carles Coto, va ser company de l’astre argentí, Gerard Piqué o Cesc Fàbregas a l’etapa a la base blaugrana

Carles Coto, durant la seva etapa al Barça i com a jugador de l'FC Santa Coloma.FCB / FCSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Santa Coloma va perdre en pocs dies bona part del seu bloc amb jugadors importants, i és que tal com va explicar el Diari, Pedro Santos, Miguel Ramos, Àlex Sánchez, Juanma Miranda i Àlex Martínez han deixat el club aquest estiu. L’equip va haver de reaccionar als despatxos i una vegada tancada l’arribada de Franco Gross (ajudant d’Albert Jorquera com a entrenador) va ser el moment de tancar renovacions i de començar a buscar fitxatges.

Víctor Alonso, Javi López i l’internacional Cristian Martínez van ser els primers, i per posar la cirereta del pastís l’FC Santa Coloma va incorporar ni més ni menys que Carles Coto, un ex-company de Leo Messi, Gerard Piqué o Cesc Fàbregas, o l’actual jugador de l’FC Andorra Marc Pedraza, al futbol base de l’FC Barcelona.

Nascut a Figueres fa 33 anys, el migcampista va entrar a la Masia amb 13 anys i s’hi va estar fins que va acabar la seva etapa com a juvenil. Allà, més enllà dels seus companys d’equip, també va coincidir amb noms com Bojan, Thiago, Sergio Busquets o Jordi Alba. Les seves bones actuacions al Barça van dur-lo també a la selecció espanyola, amb la qual va ser campió d’Europa sub 19 en un equip que tenia Azpilicueta, Javi Martínez o Sergio Asenjo.

Un cop van obrir-se les portes de la Masia, Coto va convertir-se en un autèntic rodamon, jugant a països tant diferents com ara Xipre, Geòrgia, Bielorússia, San Marino o, fins i tot, l’Uzbekistan, a les files del Bunyodkor Tash­kent. Entre aventura exterior i aventura exterior va viure un dels moments més importants de la seva carrera quan militava a les files del Rayo Majadahonda després de tres temporades al futbol xipriota. Era el partit més important de la història del club madrileny, la promoció d’ascens a Segona Divisió A, i un gol seu a Cartagena acabaria sent definitiu perquè una setmana després el Rayo Majadahonda aconseguís el somni d’estar entre els millors i pujar a Segona.

Després d’això, el viatge va seguir cap a Grècia i ara el rodamon emprèn una nova aventura a Andorra.

tracking