poliesportiu

El govern vol més esportistes olímpics a París 2024

Sílvia Riva confia que Andorra tingui més representants a París 2024

Els esportistes homenatjats a Ordino amb el cap de Govern, la ministra de Cultura i Esports i el secretari d'Estat d'Esports.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va reiterar ahir la voluntat de l’executiu que la delegació andorrana per als Jocs Olímpics de París 2024 sigui més àmplia del que ho ha estat la que acaba de tornar de Tòquio 2020, amb només dos atletes competint, i amb el rerefons de la polèmica que hi va haver entre el COA i la Federació Andorrana de Natació perquè l’ens olímpic decidís no aprofitar les dues invitacions de la FINA (Federació Internacional de Natació) per als nedadors Nàdia Tudó i Bernat Lomero. En aquest sentit, la titular d’Esports va assenyalar que “encarem un cicle olímpic curt i centrarem els esforços a poder acompanyar les federacions per assolir una representació més àmplia en els propers Jocs”.

Per tal d’aconseguir que més esportistes puguin ser a la capital francesa, Riva va confessar que “estem emplaçats a parlar amb el COA al setembre sempre en pro de l’esport i dels nostres atletes”, i va agregar que “tenim ganes d’afinar els elements que segur que assolirem perquè vagi en el seu benefici i els esforços que fan cada dia per entrenar i representar el país”. De fet, ahir abans de l’acte de reconeixement als esportistes, tant Riva com el cap de Govern, Xavier Espot, van tenir una petita trobada amb el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí. A més, la ministra de Cultura i Esports va destacar que “París pot ser una gran oportunitat, no només per la joventut, sinó també perquè és molt proper”, i va cloure que “reprendre les converses i reunions amb les federacions ens permetrà saber quins són els atletes que estan en disposició, quina és la progressió que han fet i també identificar on es poden fixar els objectius”.

Encara a tres anys vista per a la propera cita olímpica i gairebé acabats d’aterrar, els representants andorrans que van ser a Tòquio 2020, Mònica Doria i Pol Moya, van mostrar la seva il·lusió per poder repetir l’experiència en uns Jocs Olímpics a la cita de París 2024.

GOVERN HOMENATJA ELS ESPORTISTES D'ELIT AL CENTRE DE TECNIFICACIÓ

El Centre de Tecnificació d’Ordino va acollir ahir l’homenatge del Govern als atletes olímpics de Tòquio 2020 i també a d’altres esportistes que van aconseguir actuacions destacades durant les últimes temporades. Així doncs, a més de Mònica Doria i Pol Moya, també hi van ser presents Roger Puig, Joan Verdú, Irineu Esteve, Carola Vila, Maeva Estévez, Laura Pellicer, Òscar Casal, Marc Casal, Nahuel Carabaña, Vicky Jiménez, Raül Ferré i Álvaro Rodríguez. A més, Lluís Marín i Mimi Gutiérrez van rebre un reconeixement després d’haver posat el punt final a la seva carrera esportiva en aquest últim curs. L’homenatge va estar presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. Durant l’acte, les autoritats van fer entrega als esportistes d’un pin que formava la bandera del país amb peces de LEGO ideat per Mr. Hand Solo, David Aguilar. Espot va destacar durant el seu discurs que “el nostre país no seria el mateix sense l’esport, perquè no podríem concebre l’Andorra que coneixem sense esquiadors a les nostres pistes, sense corredors a les nostres muntanyes, sense ciclistes a les nostres carreteres o sense nedadors a les nostres piscines”, i va afegir que “vosaltres sou l’elit de l’esport andorrà i és necessari fer aquest reconeixement a aquells que heu aconseguit èxits i resultats rellevants”. A més, el cap de Govern va manifestar que “el compromís d’aquest Govern amb l’esport és ferm i prioritari”, i va exemplificar-lo amb la millora de les instal·lacions esportives d’alt rendiment com el Centre de Tecnificació d’Ordino que l’executiu està duent a terme durant els últims mesos. Per últim, va lloar la trajectòria de Mimi Gutiérrez i Lluís Marín després de la seva retirada.

Els homenatjats van rebre un pin amb la bandera tricolor de Hand Solo.

tracking