Reportatge

La marxa de Messi divideix els socis culers andorrans

La marxa del futbolista de l’FC Barcelona ha sacsejat l’esport mundial i Andorra, on el jugador argentí també té vincles, no n’ha quedat al marge

Leo Messi, pensatiu durant un partit de la temporada passada al Camp Nou.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La notícia de la marxa de Leo Messi de l’FC Barcelona després de mitja vida al club blaugrana ha sacsejat el món de l’esport. Andorra, amb un bon grapat d’aficionats, un miler de socis culers i un territori vinculat amb el futbolista (va comprar l’Hotel Canut i té una part de la propietat de l’FC Andorra), tampoc ha estat aliena a aquesta bomba en una decisió que ha provocat divisió d’opinions entre aficionats i representants de les penyes del país. La immensa majoria de les persones consultades coincideixen que la pitjor part de tot ha estat la manera com ha deixat el club després de tants anys. En aquest aspecte, el membre de la comissió de penyes de l’FC Barcelona Manel Torrentallé explica que “és una llàstima que hagi marxat així sense la gent acomiadant-lo i sense públic, espero que rebi un homenatge”. En el mateix sentit, Amadeu Rossell, soci blaugrana, destaca que “és una llàstima com ha estat el comiat i les formes per al millor jugador del món”.

Sobre la marxa de Messi, però, n’hi ha per a tots els colors. Per exemple, el president de la Penya Blaugrana del Principat d’Andorra, Jaume Puig, va mostrar-se força dur en dir que “és vergonyós que no recordi tot el que li hem donat com, per exemple, pagar-li el tractament quan era petit”, i va afegir que “si no s’ha rebaixat més el salari és que potser no estimava tant el club”. Per últim, va expressar que “jo als meus fills sempre els dic que no s’ha de ser d’un jugador perquè són tots uns mercenaris, i ell també”. A l’extrem contrari, Rossell confessa que “no m’ho hauria esperat mai, pensava que s’arribaria a un acord. Messi ho ha significat tot per al Barça i costarà veure a algú ja no igual, sinó similar”.

Entre un i altre extrem hi ha un altre dels socis del país, l’ex-ministre Jordi Cinca, que posa una mica de distància i declara que “per mi ha estat el millor jugador de la història del futbol, però crec tot te el seu moment i jo soc dels que creien que no havia de seguir a qualsevol preu”. A més, manifesta que “el problema és que si vols construir un projecte de futur no pots fer-ho al voltant d’un jugador de 34 anys”.

Precisament sobre el futur és on ara s’obren més incògnites. Per Cinca, un dels principals problemes és el futur, sobretot en l’àmbit econòmic, i explica que “la situació és catastròfica i fa patir si aquesta baixa pot tenir conseqüències a nivell econòmic perquè és un dels principals actius, i s’ha de veure si afecta pel que fa als patrocinadors”. Sobre el futur, Manel Torrentallé té una visió un pèl més optimista i reflexiona que “Messi ha estat el millor de la història i ha marcat època, però ara comença una nova etapa i això no sempre vol dir que hagi de ser dolenta”, a més de cloure que “dubto que es repeteixi una història així per tot el que Messi ha representat, però tot té un final”.

“Piqué, fitxa’l”

Un cop es va conèixer la notícia, les xarxes van esclatar i també va acabar esquitxant Andorra, i és que diversos tuitaires feien broma amb la possibilitat que el seu company d’equip, Gerard Piqué, acabés fitxant Leo Messi per a l’FC Andorra, club d’on també té una part de la propietat. Altres clubs, com l’Inter Escaldes, van aprofitar el rebombori per fitxar també Messi amb un fotomuntatge amb la seva samarreta blau-i-negra.

ÉS A ANDORRA

I ara què passa amb el tovalló? El famós tovalló en què Messi i el Barça van signar el seu primer contracte el 2014 és des de fa diversos anys al país, en una caixa forta de Crèdit Andorrà. És propietat d’Horacio Gaggioli, un dels descobridors de Messi, que ara representa Marco Asensio i que resideix al país. En el seu dia va dir que quan Messi marxés o es retirés el tovalló hauria d’anar al Museu del Barça. Veurem.

tracking