jocs olímpics

Mònica Doria debuta aquest matí als Jocs Olímpics

Mònica Doria entra en escena, a primera hora del matí (7.12 h), en l’eliminatòria de caiac dels Jocs Olímpics de Tòquio

Mònica Doria debuta aquest matí als Jocs OlímpicsMONICADORIA.INFO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Doria viurà aquest matí, ben d’hora, a les 7.12 h del matí hora andorrana (14.12 hora japonesa), la seva première en uns Jocs Olímpics. La gestió dels nervis i l’excitació seran clau per què la palista andorrana facturi l’eliminatòria en la modalitat de caiac al Kasai Canoe Slalom Center amb èxit.

El director tècnic de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac (FACC), Toni Cadena, va apuntar ahir que “els entrenaments han anat força bé. [La Mònica] Ha sabut gestionar les emocions que suposen estar en uns Jocs Olímpics, que tot és molt més intens i afrontem el primer dia de competició amb moltes ganes”. La primera sèrie de les classificatòries arrenca a les 6.45 hora andorrana, i la segona, a les 8.45 i, per tant, Doria haurà realitzat les dues mànegues ben aviat. El repte és situar-se entre les 24 millors palistes per aconseguir accedir a les semifinals de dimarts. A més, Cadena va destacar que la clau de l’èxit avui ha de ser “fer una bona baixada tot i els nervis i la intensitat de ser a Tòquio”. El tècnic de la FACC va insistir que “una bona baixada, correcta, hauria de ser suficient i amb això ens centrem” i que “no volem mirar més enllà de l’eliminatòria de demà [per avui]. Passet a passet i dia a dia”. Les altes temperatures i la humitat regnant a Tòquio seran un altre dels esculls a tenir en compte per Mònica Dòria. “No esperàvem una calor tan intensa” va apuntar Cadena, que va subratllar que “ara el més important és la feina psicològica i el tema tàctic, ja que haurem d’acabar de prendre decisions a l’hora de calcular com fem les maniobres del circuit”. En una gran cita com aquesta és evident que tota la tasca tècnica ja està feta i bona part del treball, també, així que a banda de l’agressivitat a l’hora de realitzar les maniobres, com apuntava Cadena, i la bona gestió dels nervis, la sort de Doria ja està dada i beneïda. La palista afronta amb optimisme l’eliminatòria, amb il·lusió, conscient de les seves grans possibilitats i amb la confiança que la bona feina que porta fent a Tòquio des de fa dues setmanes ha de donar els seus fruits.

Pol Moya treballa a fons

Per part seva, l’altre representant andorrà als Jocs Olímpics de Tòquio, el migfondista Pol Moya, segueix treballant de cara a la participació en la sèrie preliminar dels 800 metres el proper dissabte 31. L’atleta del CAVA no s’ha pogut exercitar encara a l’Estadi Olímpic i sí que ho ha fet en indoor a les instal·lacions de la Vila Olímpica. La setmana que ve, Moya tindrà l’oportunitat de trepitjar el tartan de l’estadi i fer una sessió a l’escenari de la cita.

CARAPAZ, OR EN CICLISME I WOODS, MILLOR RESIDENT

Richard Carapaz es va penjar la medalla d’or en ciclisme de ruta després d’imposar-se, amb un temps de 6h05’26”, en un exigent recorregut de 234 quilòmetres i gairebé 5.000 metres de desnivell. Un traçat, el de la prova olímpica, llaurat al llarg de cinc ascensions, entre elles, la que envolta l’emblemàtic mont Fuji i, tot plegat, sota unes condicions de calor i elevada humitat determinants. L’equatorià va posar la primera pedra del triomf en trencar la cursa, deixant de banda el seu company de fuga, el nord-americà Brandon McNulty, en els quilòmetres finals, i amb un minut d’avantatge sobre el grup encapçalat pel belga Wout Van Aert, que va ser plata, i el recent guanyador del Tour de França, l’eslovè Tadej Pogacar, que va ser bronze, tots dos a 1’07” de Carapaz. Pel que fa als residents, el millor va ser Michael Woods que va finalitzar cinquè també a 1’07” de l’or, mentre que Adam Yates va ser novè i va entrar també en el grup perseguidor de Carapaz. Dan Martin va finalitzar 16è i va creuar la meta a 3’38” del vencedor i al seu costat, Simon Yates va completar el recorregut. De la important colònia de residents espanyols al país, cap d’ells va ser seleccionat per a Tòquio.

Mònica Doria debuta aquest matí als Jocs Olímpics

tracking