Curses de muntanya

Marc Casal, campió del món

El ‘runner’ canillenc aconsegueix una fita històrica i s’imposa a l’Ultra de 68 km de la Buff Epic Trail, a la Vall de Boí

Marc Casal, campió del mónBUFF EPIC TRAIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Brutal, espectacular, no hi ha paraules. Dir que ets campió del món sona molt gran i mai ho somies però, sobretot, estic content per tot l’equip”. Hores després d’imposar-se a la meta de Barruera, Marc Casal encara es fregava els ulls. El runner canillenc es va proclamar ahir campió del món d’ultradistància en la prova de 68 quilòmetres i 4.890 metres de desnivell positiu, corresponent a la Buff Epic Trail, els campionats del món de l’ISF, que s’estan celebrant a la Vall de Boí.

Casal va invertir més de vuit hores (8h10’20”) en un traçat exigent, dur i amb unes pujades on va saber treure el millor profit per imposar-se amb relativa comoditat dels dos espanyols que van completar el podi, Manuel Anguita (a 2’36”) i Borja Fernández, més despenjat a 16’35”. Visiblement emocionat, Casal va destacar que “és una fita històrica i del que més orgullós em sento és que es parli d’Andorra i veure el país allà a dalt”. L’atleta de la Federació Andorra de Muntanyisme (FAM) va definir a la perfecció la prova: “Ha sortit una cursa com sempre havia somiat, rodona”. L’andorrà va explicar que “al principi, a la primera pujada, anàvem un italià, un americà, els dos espanyols -Anguita i Fernández- i jo i em trobava molt bé. He vist que portaven un ritme que jo el mantenia molt còmode, fins i tot una mica lent per a mi, però tampoc volia ser ambiciós perquè quedava molta cursa”. Casal va afegir que “quan hem arribat a dalt he decidit anar al meu ritme, m’he ficat al davant i sabia que la clau era agafar distància pujant perquè a les baixades tampoc podia anar molt ràpid”. Tot i la solvència del triomf final, l’andorrà va reconèixer que va haver de serrar les dents per completar la cursa. “M’he torçat el turmell dues vegades i ha perillat la victòria, perquè he estat a punt de deixar-ho estar”. Finalment, Casal va insistir que estava “molt content perquè és un triomf de tot l’equip i que, segurament, amb aquests resultats ens ficarem al top 3”. En efecte, els temps i els resultats obtinguts en la jornada d’ahir, 13a plaça per a Lluís Sanvicente, 16a de Jacint Vives i la setena de Sabrina Solana, en categoria femenina, a banda del campionat assolit pel petit dels Casal, van permetre a la selecció andorrana entrar, provisionalment, al tercer calaix del podi per equips. Andorra suma 480 punts, Itàlia és segona amb 520 i Espanya, gran dominadora, amb 664 punts.

Avui, darrera cursa

La marató, de 42 km i 2.800 metres de desnivell positiu, posarà avui el punt final als campionats del món de l’ISF que se celebren a la Vall de Boí. Óscar Casal, Arnau Soldevila, David Méndez, Carlos Fernández, Imma Parrilla i Pere Riba conformen la participació andorrana.

tracking