Tòquio 2020

Comiat de Govern als olímpics

Xavier Espot i Sílvia Riva han rebut la delegació que participarà als Jocs

Mònica Dòria amb el cap de Govern i la ministra d'EsportsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació olímpica ha visitat aquesta tarda l'edifici administratiu de Govern. El cap de l'executiu, Xavier Espot, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, han rebut els integrants del grup que viatjarà a Tòquio per competir en els Jocs que s'havien de celebrar l'estiu passat i que van haver de ser ajornats per la pandèmia, amb l'excepció de Pol Moya, que es troba a Madrid preparant la que serà la seva segona cita olímpica.

Sobre la polèmica per l'absència de la natació, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha demanat"reforçar la comunicació" perquè les federacions coneguin quins són els criteris que han d'assolir per gaudir de les invitacions. A més, ha manifestatla voluntat "de reforçar el compromís perquè les federacions tinguin els millors mitjans per tenir millors marques".

De la seva banda, el president del COA, Jaume Martí, ha asseguratque a partir d'ara "si tenim dos classificats no utilitzarem cap plaça d'universalitat", i ha afegitque "el COI obliga a tenir dos atletes, i si ja hi ha classificats, no s'utilitzaran les invitacions". A més, ha destacatque no s'han utilitzat les invitacions de la natació perquè "no crec que sigui un favor a fer a ningú. Ja estem representats, i les places d'universalitat només serveixen per representar el país, i ja ho està".

tracking