Betriu manté l'esperança (0-1)

Un gol del futbolista de Coll de Nargó fa entrar l’Inter a la final de la preliminar

L’Inter Club d’Escaldes va aconseguir passar a la final de la ronda preliminar de la Lliga de Campions després d’imposar-se per 0 a 1 al campió feroès, l’HB Tórshavn, amb un solitari gol de Jordi Betriu al quart d’hora de la segona meitat.

Tal com era d’esperar, el duel va arrencar marcat per la igualtat tot i la hipotètica superioritat del conjunt de les Illes Fèroe que, sobre el paper, té una lliga més potent, segons estableix el rànquing de coeficients de la UEFA. Gerard Hulk Artigas va tenir la primera per als escaldencs quan encara no s’havia ni tan sols complert el primer minut de joc, mentre que la primera per a l’HB Tórshavn va ser per a Wardum, que va desaprofitar l’oportunitat d’avançar el seu equip a la sortida d’un córner. A poc a poc el conjunt feroès s’anava sentint més còmode sobre la gespa i gaudia d’algunes ocasions, com una que va haver de treure José Antonio abans del descans. L’Inter no es quedava ni de bon tros enere i també ho provava, tot i que sense encert.

A la represa, el matx va mantenir un guió similar, però amb l’HB fent un pas endavant a la recerca del gol i gaudint de les ocasions més clares, tot i que la falta de pólvora als metres finals va evitar la diana feroesa. I va ser llavors quan més dominava l’HB que va arribar la diana de l’Inter Escaldes després d’un gran xut de Jordi Betriu que va acabar sent impossible d’aturar pel porter Gestsson. Amb el 0 a 1, el conjunt de les Illes Fèroe va bolcar-se intentant materialitzar alguna de les ocasions per dur el partit, com a mínim, a la pròrroga fins a l’últim dels cinc minuts que va decidir afegir l’àrbitre. L’esforç, però, va ser inútil i l’Inter Escaldes va endur-se la victòria per passar a la ronda preliminar de la Lliga de Campions per primer cop en la segona participació a la màxima competició europea a nivell de clubs.

Divendres els escaldencs viuran la final de la ronda preliminar cercant un lloc a la primera prèvia de la Champions.

EL PRISTINA DE KOSOVO, RIVAL DE L'INTER ESCALDES A LA FINAL

El Prishtina de Kosovo serà el darrer escull per a l’Inter Escaldes en l’intent d’accedir a la fase prèvia de la Champions League per primer cop a la història. L’equip kosovar, que dirigeix Zekirija Ramadan, va superar el Folgore de San Marino per 0 a 2 en l’altra semifinal de la ronda preliminar que s’està disputant a porta tancada a l’Elbasan Arena d’Albània. Després d’una primera part molt igualada, el Prishtina es va avançar al minut 51 amb un gol de Kasniqi. Els kosovars es van mostrar molt superiors al Folgore, també amb el marcador a favor, i van saber sentenciar ja en el temps afegit, al minut 92, amb un segon i definitiu gol que va fer Hoti. Divendres, l’Inter Escaldes es jugarà la classificació davant el Prishtina i el bitllet per a l’enfrontament contra el Férencvaros.