Hoquei patins

El Lleida i el Sarzana reeditaran l'última final

L’equip llistat supera el Girona Hoquei Club i buscarà aconseguir el tercer títol consecutiu de la WS Europe Cup

El Lleida i el Sarzana reeditaran l'última finalANTONIO LOPES / WSERH

El Lleida Llista Blava i l’Hockey Sarzana reeditaran a les 12.30 hores la darrera final disputada -l’any passat no n’hi va haver per la pandèmia- de la WS Europe Cup. L’equip llistat, que dirigeix Albert Folguera, és el vigent campió de la competició -l’antiga Copa CERS- i buscarà aquest migdia lligar el que seria el tercer títol consecutiu, una fita que, de moment, no ha assolit ningú. Guanyar avui significaria per als lleidatans entrar en la galeria de campions per tercera vegada, tot i que en anys diferents, que conformen clubs històrics d’aquest esport com el Barcelos i el Novara.

El Poliesportiu està centrant les mirades de l’hoquei patins continental i ahir va esdevenir epicentre en acollir dues semifinals d’alt voltatge. La primera, la va definir l’Hockey Sarzana, en superar el CP Récam Laser Caldes per 4-1 amb un esplèndid Joan Galbas, autor d’un hat trick per als italians. Després d’una primera part de molt respecte per als dos equips, amb defenses ben precintades i on només els xuts de lluny podien desnivellar l’empat, va arribar el festival del Sarzana i de Galbas a la represa. Per posar-ho més coll amunt, però, la primera part va acabar amb un gol des de mitja pista d’Alexandre Acsensi sobre la botzina i al darrer sospir que avançava el Caldes. Després de la treva, els tres gols de Joan Galbas i el quart fet per Francesco Rossi en una acció personal van deixar el marcador definitiu i el segell de primer finalista per l’Hockey Sarzana. L’heroi dels italians, el català Joan Galbas va reconéixer que “ens hem refet molt bé del cop que ha suposat encaixar al darrer segon i després totes les ocasions que hem tingut han estat gol”.

La segona semifinal enfrontava el Lleida Llista i el Girona HC i, tot i començar molt desafortunats en accions a pilota aturada, els lleidatans van acabar imposant la seva superioritat. Bruno Di Benedetto va obrir el marcador als deu minuts, encara que Pujol va eixugar per al Girona abans del descans. En el segon acte Andreu Tomàs va tornar a avançar el Lleida en una brillant jugada personal i Oriol Vives, a falta de 25 segons per finalitzar el partit, va sentenciar a porta buida i amb el Girona actuant sense porter i arriscant-ho tot amb porter-jugador.