rugbi de set

Objectiu igualtat

La selecció femenina finalitza en cinquena posició a l’Europeu en categoria Conference, el mateix resultat que a Zagreb 2019

Objectiu igualtatRUGBY EUROPE

La selecció femenina de rugbi de set va finalitzar en cinquena posició a l’Europeu de la modalitat dintre de la categoria Conference, a la cita disputada entre divendres i ahir a la capital sèrbia, Belgrad. Les noies de Dani Raya i Sebastián Barrera viatjaven amb l’objectiu de millorar la cinquena posició aconseguida a Zagreb el 2019, i van estar a prop, tot i que al duel final contra Letònia pel quart i cinquè lloc van acabar caient per 17-10 en un duel que van començar guanyant.

Després de les dues victòries i una derrota de la primera jornada, les tricolors encetaven el segon dia de competició encara amb opcions de medalla. Per fer-ho, havien de guanyar Àustria i entrar així a la lligueta que establia les tres primeres posicions, però en aquest duel les austríaques no van donar opció i van vèncer per 0-39. La selecció va haver de passar a competir per les posicions entre quarta i sisena, i va encetar aquesta tercera i última lligueta del torneig amb una victòria per 20-7 contra Bulgària que deixava l’opció oberta a finalitzar en quarta posició i millorar el resultat de Zagreb.

Al partit definitiu contra Letònia, les noies de Dani Raya i Sebastián Barrera van arrencar guanyant 0-5 amb un assaig, però sense la transformació posterior. Letònia va capgirar el marcador amb dos assajos (un amb transformació posterior) que van deixar el marcador 12-5 al tram final de la primera meitat, però les tricolors van poder anotar un altre assaig per situar el 12-10 just abans del descans, tot i que no van poder transformar el tir a pals posterior i van marxar al descans per sota en el marcador.

A la represa, la selecció va anar a buscar de la victòria, però Letònia, amb un nou assaig sense transformació posterior, va acabar sentenciant el partit amb el 17-10 final que va deixar Andorra en cinquena posició.

ELS NOIS, AMB OPCIÓ DE MEDALLA

Ahir va entrar en escena la selecció masculina en aquest Europeu de rugbi de set en la categoria Conference, i ho fa estant ben viu encara en la lluita per les medalles després de la primera jornada de competició, quan els tricolors van aconseguir dues victòries i una derrota.

L’equip de Jonathan García Xepi i David Kirikaixvili van encetar la seva participació a l’Europeu amb una derrota per 29-14 contra Bulgària, una de les candidates d’aquest campionat, però van refer-se amb una victòria per 5-22 contra Montenegro al segon i últim partit de la primera lligueta. A la segona ronda, els tricolors van derrotar també amb contundència San Marino per 29-7, i aquest matí (11.22 hores) es jugaran amb Moldàvia les opcions per lluitar per les medalles, ja que qui guanyi passarà a la lligueta final que establirà els llocs entre el primer i el tercer. El combinat moldau va guanyar ahir els seus tres partits contra Eslovènia (29-0), Sèrbia (20-19) i San Marino (35-5).

En el cas de no aconseguir la victòria contra Moldàvia, els isards passarien a la lligueta per finalitzar entre la quarta i la sisena posició final.

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ, TOT I LES RESTRICCIONS AL DESÈ TORNEIG DELS PETITS ISARDS

L’Estadi Comunal, l’Estadi Nacional i el camp d’Ordino van ser ahir escenaris de la desena edició del Torneig dels Petits Isards organitzat de manera conjunta per la Federació Andorrana de Rugbi i pel VPC Andorra. Degut a les restriccions actuals per la Covid-19, no es va poder comptar amb una participació tan nombrosa com en d’altres ocasions, però tot i això el campionat va comptar amb la presència d’alguns equips forans com l’RC Badalona i el CEU catalans, i el Rugby Athletic Cerdagne Capcir XV. El torneig va disputar-se en diferents formats, ja que la categoria sub-16 es va jugar en la modalitat tradicional de rugbi de 15, les categories sub-10 i sub-10 van fer-ho en la modalitat de rugbi de 10, i la sub-8 en rugbi de vuit.