Continuïtat a l'equip de curses de muntanya

L’equip nacional de curses de muntanya manté els deu membres del curs passat i incorpora Euan Prieto i Laia Sebastià

Continuïtat a l'equip de curses de muntanyaMARC BASCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip nacional de curses de muntanya tindrà un caire continuista respecte al curs anterior, ja que els deu corredors que hi eren seguiran també enguany, mentre que Euan Prieto torna a l’esquadra després d’estar un any fora per motius laborals. Així doncs, l’únic fitxatge és el de Laia Sebastià, que s’estrenarà aquest estiu després d’aconseguir uns bons resultats durant la temporada d’hivern, en què va destacar el bronze sub-23 al Mundial d’esquí de muntanya, així com el triomf a la general de la Park Piolets Copa d’Andorra de l’especialitat. Els líders del combinat nacional seguiran sent un any més els germans Marc i Òscar Casal, que seran els únics que competiran en categoria sènior N1. Imma Parrilla, Sabrina Solana, Sintu Vives, David Méndez, Carlos Fernández, Julio Rodrigues, Sabrina Solana, Pere Riba i Euan Prieto ho faran en sènior N3, mentre que Arnau Soldevila i Laia Sebastià competiran en sub-23.

L’objectiu principal d’aquesta campanya serà el Mundial que es farà a Boí del 9 a l’11 de juliol, mentre que la resta dependrà de com evolucioni la situació sanitària, que porta de corcoll els esportistes, ja que, per exemple, les dues primeres cites de la Copa del Món, a Itàlia i Àustria, s’han ajornat fins al setembre i l’octubre. En aquest sentit, Òscar Casal va destacar que “tenia l’esperança de fer la primera cursa amb una mica de normalitat al maig, però ara és complicat perquè treballes per un dia, després es canvien les dates i això es fa dur perquè veus que no arriba el dia”. En l’aspecte físic, el corredor va destacar que “em trobo bé físicament, no he tingut cap problema de lesions, però com aquell que diu fa dos anys que no competim i les ganes de posar-te un dorsal venen també per saber com estem respecte a la resta de rivals, ja que ara mateix tot és una incògnita i tinc ganes de saber si soc competitiu encara o ja no”.

Abans del Mundial, els corredors de l’equip nacional participaran al Campionat de Catalunya i a la Trail 100 Andorra Pyrenées. Posteriorment s’encetaran les cites de la Copa del Món amb la de casa (Skyrace Comapedrosa) marcada en vermell al calendari, el 25 de juliol, i tot seguit arribaran les cites de l’Ultra Trail del Montblanc, amb la cursa OCC de 56 quilòmetres, i l’ultra de 170.

PREPARANT EL ‘RELLEU’

Dos dels corredors destacats d’aquesta temporada seran els joves Arnau Soldevila i Laia Sebastià, que començaran a preparar el relleu després dels èxits dels últims anys dels germans Teixidó i Casal. El seleccionador, Fabrizio Gravina, va assenyalar que “han estat referents i creadors de l’escola, i el seu exemple s’ha enviat als joves, que estan extremament motivats”. Precisament un d’aquests joves, Arnau Soldevila, va assegurar que “els Casal són un referent, l’objectiu és obtenir experiència i intentar millorar. Si a més puc arribar al seu nivell, millor que millor”, mentre que Laia Sebastià va assenyalar que “és un orgull que m’ho hagin proposat, en tinc moltes ganes i espero anar millorant any a any”.

Continuïtat a l'equip de curses de muntanya

tracking