De Lucas podria col·laborar en el projecte de l'FC Ordino

L’expilot de motos i resident Rubén Xaus és una de les cares visibles del projecte, que es va iniciar a l’estiu

De Lucas entra a l'ambiciós projecte de l'FC OrdinoINSTAGRAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Ordino enfila la primera temporada d’un projecte que té com a únic objectiu l’ascens a la Lliga Multisegur. Després d’un curs caòtic, amb problemes econòmics i el descens a la Lliga Unida, el club va patir una reestructuració total a l’estiu amb l’entrada d’una nova junta i el traçat d’un full de ruta ambiciós. Només arribar, els nous rectors van proposar les bases per reestructurar l’entitat, dotar-lo d’una bastida econòmica i administrativa, netejar les mancances i les empremtes de l’anterior gestió, activar la recerca de patrocinadors i buscar el suport de les entitats. El president és David Forné i el vicepresident i una de les cares més visibles, és l’expilot de motos resident Rubén Xaus, actual director esportiu de l’Avintia Esponsorama Racing, l’equip de motociclisme andorrà amb presència a MotoGP. Al projecte s’hi podria afegir l’exjugador de l’Espanyol, Alabès, Celta, Chelsea i PSG, entre d’altres, Quique De Lucas, ara representant de jugadors, agent FIFA amb la seva empresa LeaderS, i instal·lat a Andorra com a resident. Xaus destaca que a De Lucas “el conec des de fa molts anys i vull que sigui part d’aquest projecte”. “Els seus consells i ajuda seran molt importants i és una persona que té les claus de casa meva” apunta amb rotunditat. El vicepresident de l’entitat ordinenca exposa que De Lucas, qui encara no té un rol definit al club “perquè ni ho hem parlat”, “té projectes molt interessants amb els què ja estem col·laborant junts i pot ser una gran partner en aquesta aventura. Podem fer gran coses, segur”. A més, l’FC Ordino també ha tancat un acord amb una acadèmia espanyola, Gesmarketing Sport, la del Leganés, per potenciar l’interès per la base i pel primer equip i que “ens permetrà que els nostres joves jugadors puguin anar a jugar fora i estudiar amb una beca, que creixin i que tinguin una gran formació i estabilitat”, explica Xaus.

Acaba la lliga unida

El repte, no imminent, però sí a curt termini de l’FC Ordino és intentar consolidar-se en la màxima categoria. “Més que guanyar i ser els millors, el que volem és crear una base d’estructura de club esportiu”, apunta Xaus. L’equip ordinenc és segon, amb 32 punts, i comparteix el liderat amb l’FS La Massana a falta una jornada per a la conclusió de la fase regular a la Lliga Unida. L’equip que entrena Ricardo Da Silva abaixa el teló abans del playoff pel títol aquest diumenge davant l’Engordany B i només una ensopegada de La Massana, amb qui té perdut el goal average particular, permetria els ordinencs trepitjar la segona fase com a líders. Els massanencs s’enfrontaran al CE Jenlai, l’altre equip, juntament amb l’FC Encamp, ja classificats pel playoff pel títol. “Tenim encara molta feina a fer abans de pensar en Europa. Si tot va bé, en dos o tres anys, volem ser un equip referent a la Lliga Multisegur” va subratllar.

L'ENTRADA DE CAPITAL EXTERIOR, CADA COP MÉS HABITUAL ALS EQUIPS DE LA LLIGA NACIONAL

D’un temps ençà, alguns dels equips de la lliga nacional, ja sigui de la Lliga Multisegur o de la Lliga Unida, reben l’empenta econòmica d’algun grup inversor. Una entrada de capital exterior que, gairebé sempre, sembla destinat a redreçar l’equip i a portar fitxatges de renom per intentar l’assalt a competicions europees. Aquest curs trobem alguns exemples, com el de l’Atlètic Escaldes de la mà de l’influencer Antonio Martínez, i la del grup inversor del país que s’ha fet càrrec de la UE Santa Coloma per refermar el club i lluitar per Europa en un futur pròxim. Altres no acaben de sortir del tot bé, com l’aportació argentina a l’UE Sant Julià qiue va durar tres anys. Els equips segueixen fent passos cap al professionalisme, però sembla evident que queda camí.

tracking