Tres esquiadors al top-150

Els equips de la FAE tanquen el curs amb tres esportistes dins dels 150 millors del món, amb Mimi Gutiérrez com a més destacada

Tres esquiadors al top-150Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secció d’esquí alpí de la FAE (Federació Andorrana d’Esquí) va acabar la passada setmana la temporada amb tres dels esquiadors dels equips nacionals dintre dels 150 millors del món, la mateixa xifra que la temporada passada, però amb millora de rànquing respecte a la campanya 2019-2020. En una temporada marcada pel coronavirus, les lesions i per la retirada de Mimi Gutiérrez, que va posar punt i final a la seva carrera a la FAE després de 18 anys, els esquiadors dels equips nacionals han tancat un curs amb progressió, i amb els corredors pujant posicions al rànquing mundial. Més enllà de la millora en els punts FIS, els 12 integrants (Carmina Pallàs no ha pogut competir per lesió), han obtingut 15 victòries, quan l’anterior temporada n’havien aconseguit 11, i els esquiadors van obtenir també 21 podis més.

Mimi Gutiérrez torna a ser l’esportista amb millor rànquing FIS de la FAE, ja que és la 49a millor del món en eslàlom. La seva última temporada va acabar amb un regust amarg, ja que no va poder aconseguir l’objectiu d’entrar a la segona mànega a cap de les curses de la Copa del Món que va disputar. A més, en Copa d’Europa va aconseguir un16è lloc com a millor resultat enguany.

La següent esquiadora amb millor rànquing FIS és Cande Moreno, 122a en supergegant, 124a en descens i 115a en combinada alpina, tot i que ha tingut un curs complicat per la lesió d’esquena, així com per la Covid-19. El tercer amb millor rànquing de punts FIS és Joan Verdú, 124è en gegant, 140 en descens i que aquest curs ha aconseguit tres victòries, dues en supergegants FIS a Suïssa, i una altra en un gegant FIS, també al país helvètic. A més, el seu cinquè lloc al gegant de la Copa d’Europa de Berchtesgaden és el millor resultat d’un corredor de la FAE en una cita del circuit continental. Encara dintre dels 200 primers en punts FIS hi ha Matías Vargas, 179è dintre de la modalitat de descens (la temporada anterior l’havia acabat el 226è) i que enguany ha sumat tres victòries en dos supergegants FIS i al Campionat d’Andorra, i un 39è lloc com a millor posició a la Copa d’Europa.

Pel que fa a la resta dels integrants dels equips de la FAE, Carla Mijares va ser la que va tenir una major progressió, ja que va passar del lloc 326è en punts FIS en eslàlom, al 222è actual en una campanya en què ha guanyat quatre curses i ha sumat quatre podis més. De la seva banda, Alex Rius va sumar tres victòries i quatre podis, Axel Esteve dues victòries i dos podis, Bartumeu Gabriel una victòria i dos podis, i Xavier Cornella va acabar el curs amb un total de set podis.

Matías Vargas es retira

A més de la retirada de Mimi Gutiérrez, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) tindrà també la baixa de Matías Vargas de cara al proper curs. L’esquiador de 25 anys formava part de la federació des de feia deu anys, i ho feia dintre de l’equip masculí de velocitat.

En aquests anys, Matías Vargas va sumar un total de vuit victòries i 20 podis, i va aconseguir un 25è lloc a la combinada alpina de Sella Nevea com a millor resultat en una cursa de la Copa d’Europa. A més, com a esquiador de la FAE també va representar el país en el Campionat del Món júnior del 2017 que es va celebrar a l’estació sueca d’Are.

AGRAÏMENT DE LA FAE PER HAVER POGUT COMPLETAR LA TEMPORADA

La Federació Andorrana d’Esquí va realitzar ahir un agraïment a tots els sectors de la societat del país com el Govern, les estacions, els clubs i totes les persones que “s’han bolcat en que els esportistes d’Andorra hagin pogut completar una campanya d’hivern en les millors condicions possibles tot i les circumstàncies”. Des de l’ens federatiu van destacar la feina realitzada i els esforços de l’Executiu, les estacions i els clubs perquè els esquiadors hagin pogut seguir competint i evolucionant”. Per acabar, la FAE va agrair també l’esforç dels “corredors, staff tècnic, famílies i les entitats que han estat amb l’esport i l’esquí”.

tracking