ACB Lliga Endesa

El MoraBanc cau a casa contra el Baskonia (68-82)

El MoraBanc Andorra cau contra el TD Systems Baskonia i es manté a un triomf del play-off

El MoraBanc cau a casa contra el Baskonia (68-82)ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc Andorra va caure contra el TD Systems Baskonia (68-82) en un duel en què els tricolors van donar la cara en tot moment, però en què es va acabar imposant la lògica vista la mermada rotació dels homes d’Ibon Navarro amb les set baixes i una rotació de només nou jugadors professionals després de l’arribada de Saulius Kulvietis. Els del Principat van mostrar-se endollats a la primera meitat i van anar al davant en gairebé tot moment, però el duel es va acabar decantant al tercer període, quan un parcial de 18-27 va acabar de trencar el partit per al Baskonia. Tot i això, els tricolors no van abaixar els braços i van mantenir-se vius fins al tram final, on el conjunt alabès va acabar demostrant la seva superioritat.

Els tricolors, conscients de la dificultat, van arrencar endollats i intensos tant en atac com en defensa, una energia que va suposar carregar-se ràpidament de faltes (van xiular-los cinc en poc més de tres minuts, amb dues de Sy i Paulí, mentre que la primera del Baskonia no va arribar fins al minut vuit). La bona feina dels tricolors al darrere tenia continuïtat també en matèria ofensiva, i les bones circulacions de pilota, l’encert en el triple i el rebot ofensiu van fer que el MoraBanc arribés a agafar rendes de cinc punts, tot i que una tímida reacció visitant feia que s’acostessin fins al 23-21 al final del primer quart.

Un 2-5 de sortida situava per primer cop al davant el Baskonia, que a poc a poc s’anava trobant millor sobre la pista i anava pujant el seu encert des del triple, però si una cosa té aquest MoraBanc Andorra és caràcter i lluita fins al final, i ahir va tornar-ho a demostrar mantenint-se ben enganxat a un partit que va arribar al descans amb un avantatge mínim dels visitants per 34-36 amb una cistella de Giedraitis sobre la botzina.

A la represa, el MoraBanc tornava a posar-se al davant amb un triple de Senglin, però sembla que els bascos van dir fins aquí, i van trencar el partit. Tres triples gairebé seguits dels vitorians, liderats pel malson Giedraitis, feien que el Baskonia marxés nou punts amunt i deixés el duel en un moment d’aquells crítics. Però quan més falta feia, va tornar a aparèixer Senglin amb 12 punts en aquest període que no van poder ser suficients per evitar que els visitants marxessin 11 amunt (52-63) a falta de l’últim quart.

El conjunt basc, tot i que en alguns moments semblava tenir el cap per Europa (s’està jugant passar de fase a l’Eurolliga), va sortir amb la intenció de deixar el partit sentenciat amb els 16 punts de marge (55-71), però un parcial de 9-0 tricolor executat entre Tunde i Sy van tornar a fer somiar en situar l’equip a només set punts (64-71). Però quan tocava, els visitants van posar la marxa definitiva i van contraatacar amb un 2-9 que va acabar sentenciant definitivament el partit i fent que el MoraBanc sumés la 15a derrota de la temporada a l’ACB.

A nivell individual, Bandja Sy va ser el millor amb 16 punts, 4 rebots i 15 de valoració, mentre que el màxim anotador va ser Jeremy Senglin amb 18 punts. El nou de la classe, Saulius Kulvietis, va debutar amb 5 punts i 6 rebots en 19 minuts sobre el parquet. Pel cantó visitant, el malson del MoraBanc Andorra va ser la parella lituana formada per Rokas Giedraitis i Tadas Sedekerskis. El primer va sumar 15 punts, 5 assistències i 6 rebots per obtenir 23 crèdits de valoració, mentre que Sedekerskis va anotar 14 punts a més de capturar 6 rebots que li van suposar arribar fins als 20 crèdits de valoració.

Sense temps per lamentar-se per la segona derrota de manera consecutiva, els tricolors es focalitzen ja en la final de dissabte a la pista de l’Unicaja. Els andalusos marquen la zona de play-off i tenen actualment una victòria més que el MoraBanc Andorra tot i haver descansat aquest cap de setmana. A més, en el duel de la primera volta, els malaguenys van guanyar al Poliesportiu per un ajustat 78-81.

EL VESTIDOR

“Ho podem fer una mica millor” Ibon Navarro. L’entrenador deL MORABANC va admetre després de la derrota que la curta rotació havia afectat l’equip, però va assegurar que “crec que amb els jugadors que tenim encara ho podem fer una mica millor, no a nivell d’esforç, però si amb concentració, que si en tens una mica més, fas menys esforç físic”. El tècnic no va voler referir-se a la diferència de criteri i de número de faltes assenyalades, i va cloure que “hem d’estar més concentrats tot i que amb el cansament és difícil”.