ACB Lliga Endesa

Sota mínims el mes clau

El MoraBanc Andorra rep el Baskonia en el primer dels sis partits que haurà de jugar aquest abril

Sota mínims el mes clau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra arrenca aquest migdia el tram clau de la temporada amb la visita del dur Baskonia (12.30, Poliesportiu). Els tricolors es jugaran durant aquest mes d’abril bona part de les seves opcions de play-off, ja que es disputaran sis de les deu jornades que resten per acabar la Lliga Endesa, i ho seguiran fent en quadre a causa de les baixes que segueix acumulant l’equip d’Ibon Navarro. Moussa Diagne, Haukur Palsson, Nacho Llovet, Tyson Pérez. Guille Colom, Tomasz Gielo i Malik Dime seguiran fora de la rotació per lesió, però avui s’incorporarà al roster l’ala-pivot lituà, Saulius Kulvietis, que s’estrenarà com a jugador del MoraBanc Andorra, i també completaran la convocatòria els joves de l’equip júnior, Marc Martínez i Leo López.

Al davant hi haurà un dels rivals més potents de la Lliga Endesa, el TD Systems Baskonia, dels equips amb més potència física de la competició, i que també compten amb jugadors de molt talent ofensiu. Els bascos, però, arriben a aquest duel després de dos partits seguits d’Eurolliga, i amb un altre matx de competició continental la setmana vinent on es jugaran la vida. Tot i això, el tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, no creu que els afecti, i va assenyalar que “han estat dos partits d’una alta intensitat, però si hi ha un equip capaç de jugar tants partits en pocs dies és Baskonia”. Precisament sobre els alabesos, el tècnic va destacar que “és un equip molt físic que sempre posa duresa a la pista d’una manera regular i constant”, i va afegir que “té diferents ritmes defensius en funció del cinc a la pista, i també molt talent. És un rival de primeríssim nivell que segur que ens posa en moltes dificultats”.

De la seva banda, l’aler català Oriol Paulí va assenyalar que “és d’aquells partits en què si vols estar a dalt s’ha de guanyar”, i va agregar que “serà complicat perquè és un rival que està fent una gran temporada, que juga dur, però a casa som capaços de tot i ho intentarem”. Paulí va referir-se també al calvari que està tenint l’equip amb les lesions i va destacar que “estem tenint molta mala sort, és una temporada complicada però tenim molt cor i això ens està ajudant a estar a dalt fins a l’últim moment”.

PRECEDENTS

Balanç igualat contra els bascos amb un record especial ANDORRA LA VELLA. El d’avui serà l’onzè enfrontament al Principat entre andorrans i bascos, i fins al moment, el balanç del MoraBanc a casa està totalment igualat amb cinc victòries i cinc derrotes. Les dues primeres visites del Baskonia (llavors Taugrés) als anys 90 van saldar-se amb victòria, igual que les dels cursos 2018-2019 i 2019-2020. Però sense dubte, el triomf més especial contra els alabesos va ser el 18 d’octubre del 2014, quan el MoraBanc Andorra va guanyar-los 87-85 en la que seria la primera cistella d’aquesta segona etapa a la Lliga Endesa.

tracking