Fase de classificació mundial 2022

La selecció juga a Varsòvia sense res a perdre

La selecció afronta aquest vespre a Varsòvia el repte d’aturar Robert Lewandowski i el combinat polonès

La selecció juga a Varsòvia sense res a perdreFEDERACIÓ ANDORRANA FUTBOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana disputa aquest vespre al Marshall Józef Pilsudski de Varsòvia el segon partit de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022.

Després de la derrota a l’Estadi Nacional contra Albània, Andorra fa front a la primera de les dues visites de més essència, juntament a la que ha de fer a Anglaterra. “Si som capaços de treure la pilota a Polònia podríem dominar però, evidentment, això serà molt complicat i quan no tens la pilota toca defensar”. El seleccionador nacional, Koldo Álvarez de Eulate, va demanar “ser l’equip recognoscible i fort de l’altre dia” [davant d’Albània] per tenir opcions” i va deixar clar que al combinat tricolor li tocarà “aplicar-se perquè no passin moltes coses i es pugui complir el nostre pla de partit”. Aquesta és la premissa principal per a Andorra que sap que si Polònia trenca amb aquestes intencions i genera ocasions “patirem, i de valent”, va subratllar el seleccionador tricolor.

Més que Lewandowski

El golejador del Bayern de Munic Robert Lewandowski és, sens dubte, el gran banderer de la selecció polonesa. Un bloc sòlid i de qualitat que, per anul·lar-lo, Andorra haurà de jugar “com sempre, intentant aprofitar les nostres armes, diferents que les de Polònia, però suficients per ser valents, per intentar competir, ser ofensius quan es pugui i defensar molt bé, que ho haurem de fer en moltes fases del partit” va comentar el capità de la selecció, Marc Pujol. Després de jugar amb Albània i amb el viatge a Varsòvia pel mig, Pujol reconeix que l’aspecte físic tindrà molt a dir. “Segur, a nosaltres i a qualsevol selecció, però així està marcat el calendari. Jugar tres partits en una setmana a nivell físic es nota i per això som 23 jugadors a la convocatòria”. L’últim record de la selecció contra Polònia es remunta al juny de 2012, en un partit amistós disputat a Varsòvia i que va acabar amb derrota tricolor per 4-0. Tot i que figures com el porter Wojciech Szczesny i el davanter Robert Lewandowski ja formaven part d’aquella selecció, el combinat polonès, òbviament, ha canviat molt i ha afegit més qualitat al seu bloc. “Podríem estar una bona estona parlant de Lewandowski i gairebé només de coses bones” va apuntar Koldo. “Fa moltes coses bé al camp i altres que no es veuen, genera molt i com a finalitzador i rematador és un dels millors a nivell mundial”, va afirmar.

Polònia és molt més que el davanter del Bayern de Munic, i compta amb altres futbolistes que actuen en lligues importants, com Reca i Glik al campionat italià, Helik i Grosicki a Anglaterra, Krychowiak a Rússia –ex del Sevilla– o els davanters Piatek, que ho fa a Alemanya, o Milik que juga a França a les files de l’Olympique de Marsella. Des del gener, el seleccionador és el portuguès Paulo Sousa, aquell fi migcampista campió de la Champions amb la Juventus i el Borussia Dortmund i que es va retirar fa 20 anys a l’Espanyol. Els polonesos venen d’empatar 3-3 a Budapest davant d’Hongria, en un partit ple d’alternatives i sent capaç de remuntar un 2-0 en contra. “Si això els fa més perillosos? No crec que el resultat de la primera jornada canviï les ganes de Polònia per voler guanyar el partit”, va destacar Marc Pujol. El seleccionador andorrà també va assegurar que Polònia “és molt forta i disputarà el primer lloc del grup a Anglaterra. Tenen molts recursos i són un bloc molt potent i molt físic”.

tracking