Doble triomf de Del Rio a Tuixent-la VansaFAE

Els esquiadors del país van sumar un total de 12 medalles (sis ors, tres plates i tres bronzes) al Campionat de Catalunya d’esquí de fons celebrat a l’estació de Tuixent-la Vansa.

La gran protagonista de les dues jornades va ser la fondista Gina del Rio, que es va proclamar campiona de Catalunya absoluta a les dues proves que va disputar, l’esprint cros i l’esquiatló. A la primera de les curses no va ser l’única representant del país al podi, ja que Ona Ferrando va aconseguir la tercera posició, mentre que a l’esquiatló Ferrando va acabar quarta. De la seva banda, en la categoria absoluta masculina Quim Grioche també va sumar un metall després de ser segon a l’esquiatló, mentre que a l’esprint cros havia acabat en vuitena posició.

La resta de les medalles dels representants del país van arribar en les categories de base, amb un especial domini a les proves sub-10 masculina. A l’esprint cros el podi va ser el cent per cent tricolor amb Bernat Melsió primer, Pau Torra segon i Roc Martín tercer, un ordre que també es va repetir a l’esquiatló. Qui també va aconseguir dos ors va ser Aurem Pagès, que es va imposar a les dues curses de la categoria sub-12 femenina.

Per últim, Thomas Pereiro i Arnau Postigo van ser setè i novè a l’esprint cros sub-14, i Alexandra Pereiro va acabar cinquena en sub-16, mentre que a l’esquiatló Thomas Pereiro va cloure el quart, Arnau Postigo va fer-ho en novè lloc i Alexandra Pereiro va finalitzar a tocar del podi, en quarta posició.

MATÍAS VARGAS ACABA 32è A ANNIVIERS-ZINAL

Matías Vargas va finalitzar en 32è lloc el primer entrenament de descens del Campionat de Suïssa, que es disputa a l’estació helvètica d’Anniviers-Zinal. El corredor de la FAE va acabar amb un temps d’1’16”78, lluny de la primera posició, ja que va finalitzar a 3”54 del millor temps, que va aconseguir el corredor local Ralph Weber amb un registre d’1’13”24. El podi van completar els també suïssos Cedric Ochsner i Silvano Gini a 1”00 i 1”11 del líder, respectivament. Avui se celebrarà el segon entrenament oficial a Anniviers-Zinal amb Matías Vargas, mentre que demà serà el torn de la cursa de descens corresponent al Campionat de Suïssa.