L'FC Andorra pot ser avui equip de primera RFEF

L’FC Andorra certificarà la presència a la nova categoria, la Primera RFEF, en cas de victòria avui davant l’Hospitalet

L'FC Andorra pot ser avui equip de primera RFEFFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra afrontarà aquesta tarda un dels dies més importants dels darrers anys. Aquesta no és una afirmació llançada de manera buida, ja que si l’equip tricolor assoleix la victòria a partir de les 19.00 hores a Prada de Moles davant l’Hospitalet certificarà la seva presència el proper curs a la nova categoria del futbol espa­nyol, la Primera RFEF –coneguda popularment com a Segona B Pro– i segellarà el primer gran objectiu de la temporada.

Assegurar la classificació per a la nova categoria permetrà a l’Andorra mantenir les opcions de pujar a Segona Divisió A, així com a la resta d’equips de la categoria que acabin entre els tres primers de cadascun dels seus subgrups. En cas de victòria i de signar l’accés a la Primera RFEF, l’FC Andorra disputarà una segona lligueta amb els tres primers del subgrup A, ja classificats matemàticament, l’Ibiza-Eivissa, el Vila-real B i l’Alcoià. Aquest nou grup que es formarà també comptarà amb el Nàstic de Tarragona i, a més, amb els equips que finalitzin la fase regular –queden dues jornades– com a segon i tercer del subgrup. L’FC Andorra, el Barça B, el Cornellà i el Llagostera lluitaran per cobrir les dues places vacants. En cap cas, si es classifica, l’Andorra jugaria amb els rivals que ha tingut a la primera fase i només ho faria en una lligueta de sis partits, amb anada i tornada, davant els rivals esmentats que ja han passat el primer tall a l’altre subgrup.

Els coeficients

Una de les claus per entendre la segona fase i com s’accedeix recau en els coeficients que han aconseguit els equips durant la primera fase. Els punts obtinguts pels equips, així com els gols, tant a favor com en contra, s’arrossegaran a la següent fase i cada equip disputarà aquesta segona lligueta –ja sigui per pujar a Segona A, com els que busquen la Primera RFEF o els que juguen per la permanència– amb els punts i gols obtinguts la primera fase. En els grups de 21 equips, on es troba un subgrup de 10 i un altre d’11 –el cas del subgrup de l’Andorra–, es calcularà el coeficient, sent aquest mateix el que s’arrossega a les fases específiques.

Les opcions de seguir lluitant per l’ascens a Segona Divisió A per l’FC Andorra passaran per acabar entre els tres primers en aquesta hipotètica segona lligueta. Així, els primers clubs classificats en cada grup, a més del quart amb millor coeficient d’entre els cinc grups, participaran en el play-off d’ascens a la segona categoria del futbol espanyol, i els clubs restants, no classificats per a l’ascens, tindran la consolació de formar part de la nova Primera RFEF. Els 16 equips classificats per a la fase d’ascens disputaran dues eliminatòries –designades per sorteig amb algunes variants– a partit únic en una seu neutral encara per decidir. Els quatre equips guanyadors de la segona eliminatòria aconseguiran pujar a l’actual Liga SmartBank.

Victòria innegociable

Perquè tot plegat no sigui una quimera, l’FC Andorra ha de validar el primer tall i superar l’Hospitalet avui a Prada de Moles. El tècnic, Eder Sarabia, va destacar que “quan sortim al camp només pensem a guanyar i és el que volem fer”, tot i que va recordar que en cas contrari “encara tindríem opcions”. L’aspecte psicològic i saber-lo gestionar serà clau per al grup i Sarabia va afirmar que “els jugadors han de saber viure amb “l’ansietat i la pressió que la situació pugui generar”. Pedraza, Adri Vilanova i Hector Hevel tornen a la convocatòria, mentre que Gaffoor i Riverola són baixa per sanció i Enri i Borja per lesió.

ESGOTADES LES 500 ENTRADES DISPONIBLES

L’afició de l’FC Andorra ha respost de la millor manera davant la possibilita de viure avui, després de més d’un any, el primer partit amb públic a Prada de Moles. Els seguidors tricolors van reservar en poc més de 24 hores totes les localitats que el club va disposar i seran 500 les persones –es complirà l’aforament màxim del 40 per cent permès– que donaran escalf a l’Andorra en aquest partit clau en la història recent de l’entitat. El tècnic, Eder Sarabia, va destacar que “trobàvem a faltar l’afició al camp i el seu suport serà molt important per ajudar-nos a guanyar”.

tracking