esquí

Joan Verdú no acaba el gegant del Mundial

Va saltar-se una porta al tercer parcial quan marcava temps per finalitzar entre els vint primers

Joan Verdú no acaba el gegant del MundialALEXIS BOICHARD / AGENCE ZOOM

Joan Verdú no va poder finalitzar la primera mànega del gegant del Campionat del Món d’esquí alpí que s’està celebrant a Cortina d’Ampezzo (Itàlia) després de saltar-se una porta quan estava marcant temps per situar-se entre els 20 primers classificats. L’esquiador sortia amb el dorsal 43 de 100 participants en un traçat exigent i complicat (38 corredors no van completar la cursa), però va mostrar-se agressiu i amb bons registres parcials, ja que era 19è al primer punt cronometrat del traçat i 20è al segon, però no va poder arribar al tercer. En aquest sentit, el director d’alpí de la FAE, Max Tissot, va explicar que “en un moviment de terreny no ha tingut suficient direcció i no ha pogut agafar la següent porta”.

Verdú va tancar així la seva participació al Campionat del Món amb el 26è lloc al supergegant i l’abandonament al gegant. A causa de la lesió que va fer-se al dit polze de la mà dreta no va poder disputar ni la prova de descens ni el paral·lel.

Després de la participació de Verdú, avui es tanca la presència de la FAE al Campionat del Món amb la participació de Mimi Gutiérrez i Carla Mijares a l’eslàlom. La primera mànega està programada a les 10.00 hores, mentre que la segona es correrà a partir de les 13.30 hores en cas que les esquiadores acabin entre les 60 primeres. Pel que fa als dorsals de sortida, Mimi Gutiérrez arrencarà en 36è lloc de 107 corredores, mentre que Carla Mijares arrencarà la 55a.

La representació andorrana al Mundial no acaba amb els esquiadors, ja que durant aquests dies Toni Crespo està sent un dels membres destacats el campionat, ja que està exercint com a delegat tècnic a totes les curses femenines (eslàlom, gegant, supergegant, combinada alpina i descens).

Vargas i Ferrari no acaben

Matías Vargas i Robert Ferrari no van poder finalitzar el supergegant FIS de Sella Nevea (Itàlia), que tancava les proves de velocitat a l’estació transalpina. Cap dels esquiadors va cloure la prova que va acabar guanyant el francès Adrien Fresquet.

ROGER PUIG, CINQUÈ A LA COPA DEL MÓN

Roger Puig va ser cinquè al segon eslàlom de la Copa del Món paralpina disputat a l’estació austríaca de Leogang. L’esquiador va cometre una petita errada a la primera mànega i va acabar vuitè a deu segons del líder, però va refer-se a la segona baixada aconseguint el tercer millor temps i pujant fins al cinquè lloc final. Puig va cloure amb un registre d’1’52”80, a 13”12 del vencedor de la prova, el francès Arthur Bauchet. El podi van completar-lo els russos Aleksei Bugaev i Alexander Alybayev. Després de la prova, Puig va manifestar que “estic molt content, per fi hem aconseguit el Top-5 que semblava impossible”, i va afegir que “la segona mànega ha estat increïble i tota la feina dels entrenaments ha sortit i no puc demanar més”.