hoquei patins

Vuit jugadors renuncien a la selecció pel canvi de tècnic

La federació confirma Miquel Umbert com a tècnic i els vuit internacionals que mantenien diferències amb la junta refusen seguir

Vuit jugadors renuncien a la selecció pel canvi de tècnicARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Patinatge (FAP) va confirmar ahir al català Miquel Umbert com a seleccionador absolut d’hoquei patins, una decisió que ha comportat, de retruc, la renúncia de vuit jugadors al combinat andorrà. La revolta va arrencar fa gairebé un any quan es va filtrar que Climent Padrós, fins aleshores seleccionador, no seguiria al càrrec. Una resolució que no va agradar entre un bloc molt important de l’absoluta –Carlos de Sousa, Gerard i Llorenç Miquel, Anton Borrell, Arnau i Nil Dilmé, i Oriol i Adrià Antequera–, que van amenaçar amb la renúncia a les convocatòries si la federació no feia marxa enrere. Aquest nucli de jugadors, finalistes el 2019 al Mundial B de Barcelona, considera que la junta de la FAP, presidida per Víctor Buen, es mou per personalismes i que la determinació de prescindir de Padrós i anomenar Umbert n’és l’exemple, ja que el nou seleccionador es l’entrenador de Bernat Picanyol al Sentmenat, fill de Xavier Picanyol, directiu de la federació.

“Que quedi molt clar que nosaltres no hem volgut triar el seleccionador”, va introduir Llorenç Miquel, un dels jugadors. “Fa molts anys que aguantem moltes injustícies i tractes de favor de la federació i sempre hem aguantat perquè l’hoquei i el país han estat per davant de tot això”, va indicar. En aquest sentit, el jugador va explicar que “en el moment en què s’ha atacat el projecte esportiu és normal que acabem optant per denunciar-ho”. Per Llorenç, “a qui més greu li sap deixar la selecció és a nosaltres, amb molts anys de treball, esforç i sacrifici, però ja no és la selecció del país. És l’equip d’una junta que només treballa amb finalitats personalistes i que no ha buscat en cap moment el bon funcionament esportiu”. El bloc de jugadors va presentar a la federació una llista de sis entrenadors –com Edu Amat, del Lleida Llista Blava d’OK Lliga, Dani Moreno, del Barça sub-17, o Raúl Castillo, del CE Arenys d’OK Lliga Plata– com a candidats a la banqueta de l’absoluta. Malgrat l’oferiment, Buen i la seva junta tenien molt clar que la persona idònia per agafar el volant del nou projecte era Umbert. “Té un currículum immillorable i prou extens per entendre que és un privilegi que vingui a entrenar la selecció una persona d’aquesta rellevància”, va explicar Víctor Buen. “El que ens sobta, des del principi, és que els jugadors decidissin unilateralment que no volien aquest tècnic”, va afegir.

“Vam analitzar la llista que ens va presentar els jugadors i entenem que el tècnic que millor encaixa en el projecte és Umbert. No hi ha cap personalisme en aquesta junta i els ho he dit vàries vegades als jugadors. En el que hagi passat en juntes anteriors, nosaltres ni entrem ni sortim”, va subratllar Buen.

De rerefons, la situació del ja exseleccionador, Climent Padrós, que va exposar que “era d’esperar” i que “t’adones que el que es va filtrar fa un any i mig [que Umbert era el nou seleccionador] i que ells desmentien era veritat”. Per Padrós, “el temps posa cadascú al seu lloc i els esdeveniments han demostrat qui va de cara i qui menteix”. Dolgut, va comentar que “el món n’està ple, d’aquest tipus de gent, d’aquells que miren només pel seu propi interès i que són egoistes”. Mentre que Padrós manté que ningú de la junta es va posar en contacte amb ell per notificar-li la decisió, Buen va deixar clar que “al cap de tres o quatre dies [de la filtració] em vaig posar en contacte amb ell [amb Padrós] per comentar-li que no era la voluntat de la federació que això sortís als mitjans”. A més, el president de loa FAP va comentar que “com que no hi havia cap compromís amb el Climent enteníem que s’havia de començar un projecte nou”.

EL CAMPIONAT D'EUROPA D'ITÀLIA, EN SERIÓS PERILL

Amb l’esclat de la crisi i la renúncia de vuit jugadors a l’absoluta, que es farà oficial avui, el Campionat d’Europa que es farà a Itàlia del 23 al 30 d’agost s’ha convertit per a Andorra en una quimera. El comunicat que va emetre ahir la federació assenyala que ara “des de la comissió tècnica es confeccionarà, ben aviat, la planificació adequada per disputar” l’Europeu. Tot i això, es fa difícil pensar que es pugui arribar a fer una convocatòria absoluta al campionat i no seria estrany que la federació acabés renunciant al torneig i focalitzés els esforços a treballar la base.

tracking